Pirelli inovează prin tehnologia Cyber Car

0
53

Pirelli continuă pe ruta inovațiilor și, după Pirelli Connesso, italienii au venit la Geneva în acest an cu tehnologia Cyber Car care permite pneurilor să comunice cu computer-ele mașinii. 

Zilele în care mașina ta știa doar dacă pneurile tale sunt umflate sau nu sunt pe sfârșite căci Pirelli a lucrat asiduu alături de mai mulți producători auto pentru a dezvolta tehnologia Cyber Car. Aceasta presupune ca pneurile să trimită în timp real informații despre suprafața de rulare, presiune și multe altele către calculatoarele mașinii care schimbă ca urmare a acestui flux de informații setările sistemelor electronice de combustibil și întreg ansamblul poate duce la un consum mai redus sau o scădere a nivelului de noxe.

Cyber Car-ul este cea mai recentă aplicație a platformei Pirelli Cyber Technologies, care a fost lansată în 2002 cu scopul de a oferi maximum de integrare între pneuri, mașini și conducătorii auto. Cyber Car, de fapt, urmează sistemului Cyber Fleet, creat pentru flote și Pirelli Connesso, destinat motoriștilor de zi cu zi.

Plasarea senzorilor chiar în pneuri reprezintă o parte integrală a strategiei Pirelli Perfect Fit, orientată spre dezvoltarea produselor și serviciilor create la comandă care să întrunească cerințele personale ale șoferilor precum și specificațiile constructorilor auto. Soluțiile Pirelli Perfect Fit includ de asemenea P Zero Color Edition și dezvoltarea pneurilor speciale pentru diferite modele exotice.

Cyber Car informează de asemenea șoferul, prin interfața constructorului, despre parametrii standard de operare ai pneului, precum apăsarea verticală, temperatura și presiunea, care permit intervenția din timp, dacă presiunea iese din parametrii. Cyber Car poate oferi, în plus, acces către o serie de servicii pe comandă care pot fi personalizate pentru nevoile individuale, precum „car valeting”, asistență rutieră și service.

Primele modele echipate cu Cyber Car vor ajunge pe piață anul acesta, un număr de constructori aflându-se deja în procesul de integrare a tehnologiilor Pirelli în propriile modele. Următorul pas va fi aplicarea pe modelele de stradă a sistemului Cyber Ture prezent pe radicalul Ferrari FXX-K de circuit.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.