Portocale roșii de Sicilia

0
34
Portocale roșii de Sicilia

Încă de când le-au adus în Sicilia arabii în secolele IX-XI i.e.n., portocalele roșii s-au integrat printre cele mai apreciate produse ale insulei.

Asta deși cultivarea fructului a început, cu adevărat, abia în secolul al XIX-lea. Calitățile sale sunt subliniate prin faptul că a fost menționat chiar și în mitologia grecească.

Produse mai ales în partea estică a Siciliei (Enna, Siracuza sau Catania), fructele sunt protejate și calitatea lor este asigurată prin faptul că zonele în care sunt crescute sunt zone geografice protejate. Sunt trei tipuri de portocale roșii de Sicilia: Tarocco, Moro și Sanguinello. Deși toate au aceeași formă, se diferențiază prin forma cojii și a pulpei.

Pe lângă gustul puternic, portocalele roșii sunt cunoscute ca niște fructe foarte sănătoase. Au calorii puține iar în proporție de 87% sunt făcute din apă; plusează cu prezența a multiple minerale (calciu, fosfor sau potasiu) și destule vitamine (C, A, B1 și B2). Astfel, este un bun aliat al celor ce vor să rămână în formă, multe persoane active bând sucuri naturale din portocale roșii de Sicilia.

Pe lângă varianta consumului sub formă de suc fresh, portocalele își găsesc locul în multe preparate în bucătărie. Coaja poate fi folosită cu totul sau rasă peste o mâncare, existând și varianta zaharisirii acesteia. În bucătăria siciliană există salata de portocale, spre exemplu, care folosește acest ingredient în rol principal.

Prepararea salatei este ușoară, la fel ca și aroma. Portocalele se decojesc (cu tot cu membrana albă), se taie în felii subțiri și se adaugă alte ingrediente precum ar fi feniculul sau ceapa – și acestea tăiate. Măslinele negre pot face și ele parte din salată și, la final, totul este udat din plin cu ulei de măsline și asezonat cu sare și piper. Nimic mai simplu!

via Academia Barilla

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.