Premieră: Primul român care se ia la trântă cu maeștrii pastelor la Barilla Pasta World Championship

0
96
Barilla Pasta World Championship

Adrian Șișiu, Chef al Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca, va deveni primul român participant în Campionatul Mondial de Paste Barilla, una dintre competițiile de vârf din lumea gătitului de paste pe întreg mapamondul.

Campionatul Mondial de Paste Barilla, aflat la a șasea ediție, se va desfășura între 27 și 29 septembrie în orașele Milano și Parma din Italia, aducând laolaltă 20 de chefi din întreaga lume.

Printre cei aleși se află, în premieră, și un conațional – Adrian Șișiu. Absolvent al școlii de bucătari IAL Emilia Romagna, acesta are în spate un deceniu de gătit la cel mai înalt nivel în Italia iar în prezent este chef al Grand Hotel Italia din Cluj, conducând o echipă formată din 15 oameni.

Șișiu este laureatul a multiple premii de-alungul carierei sale, fiind remarcat anul trecut, în capitală, în cadrul concursului „Pizza and Pasta” în care a câștigat Trofeul Barilla pentru cea mai bună rețetă de paste. Dat fiind trecutul său și distincțiile acordate, Adrian Șișiu este un adevărat ambasador al bucătăriei italiene, și al pastelor evident, în România.

Adrian Sisiu

Concursul la care va participa chef-ul român este format, în acest an, din două probe. Prima, denumită „Future of Pasta”, propune concurenților provocarea de a veni cu o rețetă proprie care să oglindească viziunea lor despre modul în care va arăta o rețetă de paste în viitor.

Această probă, care se va desfășura pe 27 septembrie la Milano, va puncta talentul bucătarului, inventivitatea sa în crearea preparatului și modul în care viziunea sa despre viitorul gătitului de paste este evidențiat pe farfurie. În urma acestei probe, jurizată ca și cea de-a doua și marea finală de mai mulți chefi cu stele Michelin, 10 semifinaliști vor păși către a doua probă. Pentru prima probă, Șișiu va pregăti preparatul Barilla Bio Spaghetti Champion.

Această a doua probă are ca țintă să-i facă pe concurenți să reinterpeteze într-un stil modern una dintre cele mai cunoscute rețete de paste: Spaghetti al Pomodoro. Cei 10 chefi rămași vor avea doar 30 de minute să vină cu o farfurie de Spaghetti al Pomodoro care să le reflecte personalitatea și vremurile în care trăim, lucru deloc ușor ținând cont că aceasta este o rețetă reinterpretată de foarte multe ori de-a lungul timpului.

Marea finală va avea loc la Parma, la Academia Barilla, în fața unui juriu extins formati din chefi și VIP-uri. Câștigătorul competiției va beneficia de partiparea într-un program de training personalizat la Școala Alma Culinary, care va include lecții predate de unii dintre cei mai de succes Chefi din lume.

Ca parte a formatului concursului, fiecare dintre cei 20 de chefi participanți au trecut printr-o etapă de pregătire în care s-au „pus la punct” sub îndrumarea unor chefi de renume mondial, pe Andrei Șișiu ghidându-l în acest proces Caterina Ceraudo, desemnată „Cel mai bun Chef femeie la nivel mondial” de Ghidul Michelin.

Descoperă rețeta pe care o va pregăti Adrian Șișiu în prima etapă a concursului în secțiunea noastră specială de REȚETE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.