Prințul Albert de Monaco a condus un Lamborghini Marzal în deschiderea cursei de monoposturi de Formula 1 istorice la Monte Carlo

0
94
Lambroghini Marzal

Weekendul trecut pe străzile din Monaco s-a desfășurat Grand Prix-ul dedicat monoposturilor istorice de Formula 1. Prințul Albert de Monaco a condus un Lamborghini Marzal în deschiderea cursei dedicată monoposturilor de Formula 1 care au concurat în perioada 1966 – 1972.

Lamborghini Marzal, un concept prezentat în 1967 la Salonul Auto de la Geneva, este unicat și singura sa ieșire în public a fost cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 de la Monaco din același an.

La peste 50 de ani de atunci, Prințul Albert de Monaco, împreună cu nepotul său Andrea Casiraghi, a parcurs un tur de circuit în deschiderei cursei de monoposturi istorice cu legendarul concept.

Lamborghini Marzal este un GT cu patru locuri, un prototip conceput de Carrozzeria Bertone, cu uși tip gullwing care a cucerit familia regală imediat. În 1967, Prințul Rainier al III-lea de Monaco a parcurs un tur de onoare cu mașina împreună cu soția sa Grace de Monaco.

Un an mai târziu, în 1968, conceptul Marzal a devenit modelul produs în serie Espada, una dintre cele mai de succes mașini lansată de Lamborghini.

Pentru a marca aniversarea a 50 de ani a modelului Lamborghini Espada, constructorul italian a scos din atelierul Polo Storico din Sant’Agata Bolognese un model Espada, cu numărul de șasiu 9090, proaspăt restaurat.

Lambroghini Espada

Printre festivitățile care marchează aniversarea a 50 de ani de la lansarea modelelor Espada și Islero, conceput tot în 1968, se numără și un raliu în Umbria, programat între 7 și 11 septembrie 2018. Competiția este dedicată exclusiv proprietarilor celor două modele. Startul se va da la Perugia, iar sosirea are loc la Sant’Agata Bolognese, după 650 de kilometri parcurși pe cele mai frumoase drumuri din Italia.

Citește și: Lamborghini prezintă Terzo Millenio, rezultatul colaborării cu MIT

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.