Proiectate de un italian și finanțate de un francez. Sunt Treptele Spaniole din Roma

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.

Dacă ajungi la Roma trebuie să mergi în Piazza di Spagna. Și aici dai și peste Treptele Spaniole

Iată câteva lucruri interesante care te vor ajuta să faci pe ghidul în grupul de prieteni cu care ești în Italia.

Sunt exact 135 de trepte

Dacă le numeri singur, vei număra probabil 136 pentru că vei considera șanțul de canalizare încă o treaptă. De asemenea, scările sunt cele mai largi din Europa, motiv pentru care sunt un loc de întâlnire popular.

De ce sunt spaniole?

Treptele, care se află în mijlocul Romei, proiectate de un italian și finanțate de un francez sunt denumite spaniole. De ce? Pentru că treptele sunt în Piazza di Spagna, numită așa deoarece adăpostește ambasada Spaniei într-una dintre clădirile din jurul atracției turistice.

Nu poți să mănânci aici

Fiind situate în zona de shopping a orașului, treptele par a fi locul ideal pentru a mânca un sandviș după o zi lungă. Legile urbane romane spun însă altceva, așa că dacă vei fi surprins de poliție mâncând pe trepte, vei fi amendat.

Influențe englezești

Poetul britanic John Keats a trăit cândva într-una dintre clădirile de lângă trepte, acum transformată într-un muzeu dedicat romanticilor englezi. Dacă ești fan poezie, acest muzeu merită o vizită. Lângă trepte vei mai găsi și localul Babington, care servește ceai englezesc încă din 1893.

Un McDonalds controversat

În apropierea treptelor se află un restaurant McDonald’s responsabil pentru începutul mișcării Slow Food Italia, care acum numără peste 100.000 de fani în întreaga lume. Totul a început de la revolta italienilor despre poziționarea acestui restaurant în inima capitalei lor pline de monumente istorice neprețuite.

Influențe pop

Treptele Spaniole au ajuns pentru prima dată pe marele ecran în filmul “Vacanță la Roma” cu Audrey Hepburn. Treptele au fost menționate în piesele lui Bob Dylan și în câteva episoade din serialul “Toată lumea îl iubește pe Raymond”.

Fântâna bărcii urâte

Fântâna de la baza treptelor se numește “Fântâna bărcii urâte”, însă de ce? O legendă urbană spune că fântâna a fost construită la ordinul papei, inspirat de o inundație care a adus o barcă de pescuit până în piață.

Decor sezonier

Dacă îți planifici călătoria corect, vei putea admira unul dintre decorurile sezoniere ale treptelor. Primăvara, treptele sunt decorate cu floricele roz pentru o lună, celebrând apariția Romei. De Crăciun, scena nașterii lui Hristos este amenajată la baza treptelor.

Descoperă și: Veneția văzută din avion

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img