Recomandare carte: What if I never tried – autobiografia lui Valentino Rossi

0
174

Dacă te afli în aceste zile de iunie în căutarea unei lecturi ideale, atunci îți recomand cu mare căldura autobiografia lui Valentino Rossi, “What if I never tried”. Nu este neapărat ultima noutate în domeniu, dar această carte apropie fanii motociclismului de ceea ce VR46 reprezintă ca fenomen sportiv și de ce nu social.

Cartea relatează doar prima parte a carierei legendarului pilot italian. Mai precis, primele zece sezoane, exact cele care au fost cele mai fructuoase pentru pilotul originar din Tavullia. Aici se descriu în cele mai mici detalii primi ani de viață, primii ani de motociclism și primii ani din motomondial.

Valentino Rossi a plecat în cursa de casă de la Mugello (2018) din pole position

Dacă lumea din MotoGP vi se pare “glamour” și VR46 un talent care nu are nevoie de muncă, vă înșelați profund. Dacă citești această care sigur vei privi cu alți ochi competiția supremă a motociclismului.

În carte sunt relatate povești cu un aer amuzant, scrise cu o lejeritate tipic italiană, dar și momentele mai puțin plăcute din cariera lui Valentino Rossi. Cel mai notoriu exemplu este momentul în care italianul nu a reușit să-și prelungească înțelegerea cu Honda și a riscat totul mergând la rivala de moarte, Yamaha.

Ultimele două capitole ale autobiografiei relatează munca grea, dar și satisfacția adjudecării primelor două titluri mondiale cu Yamaha, în 2004 și 2005. Totodată, pe lângă textul care se citește pe nerăsuflate, avem de-a face și cu câteva fotografii care vorbesc mai mult decât o mie cuvinte. (a se vedea faimoasa poză cu VR46 și Yamaha din Africa de Sud din 2004)

Weekend-ul trecut am avut bucuria și prilejul de a ajunge pentru prima oară la un Grand Prix. Și ce loc mai potrivit pentru a face acest lucru decât la Mugello. Fără îndoială și fără a fi greu de intuit, Valentino Rossi a fost omniprezent atât în interiorul, cât mai ales în exteriorul circuitului, iar bucuria localnicilor la adjudecarea pole-ului îmi va rămâne pentru tot restul zilelor întipărite în memoria mea.

What if I never tried - Valentino Rossi

Fără doar și poate, numele lui Valentino Rossi va dăinui peste timpuri, iar popularitatea covârșitoare m-ar tenta să pun semnul “=” între numele său și MotoGP. Dacă nu aș privi lucrurile cumva și dintr-o perspectivă ceva mai rațională, poate că aș fi tentat să cad în latura fanatismului.

Până una alta, vă recomand să parcurgeți autobiografia lui Rossi, pe care o puteți comanda de pe Books Express, dar și să faceți o excursie la Mugello. O experiență pe care sigur nu o veți regreta niciodată.

Foto: pagina oficială de Facebook

Citește și cu cât s-a vândut un Ferrari 250GTO din 1963…

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.