[REȚETĂ] Aluat de pizza napoletană

0
184
Aluat de pizza napoletană
Preparare
240 minute
Gătire
20 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
aluat pizza
Regiune
Napoli

O pizza bună se cunoaște după aluat, iar pizza napoletană este “acea” pizza. Așa că am pregătit și noi o rețetă de aluat de pizza pe care să o poți face rapid acasă.

Pizza napolitană, așa cum îi spune și numele, are originile în Napoli. Și, la fel ca orice mâncare celebră, desigur are multe variațiuni, toate fiind “autentice”. Avem și noi o rețetă de aluat de pizza în stil napoletan pe care să o poți face și tu rapid acasă.

Ingrediente (pentru 4 porții):

1 linguriță de drojdie activă uscată
1 linguriță rasă de zahăr
350 grame făină tip “0”
150 grame făină tip “00”
1 1/4 linguriță de sare
300 ml apă
2 – 3 linguri ulei de măsline

Aluat de pizza napoletană

Mod de preparare

Dizolvă drojdia activă uscată într-o cană cu 150 ml apă caldă și adaugă zahărul. Amestecă cele două tipuri de făină într-un bol și fă o gaură la mijloc în făină. Adaugă sarea și toarnă apa în care ai dizolvat drojdia.

Mai adaugă 2 linguri de ulei de măsline și încă 150 ml de apă caldă.

Amestece totul și frământă aluatul până devine foarte fin. Modelează aluatul în forma unei bile și pune-l într-un bol pe care l-ai uns cu puțin ulei de măsline înainte. Acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit, pentru aproximativ două ore, la căldură.

După două ore, apasă ușor aluatul cu degetele până se dezumflă ușor. Acoperă-l cu o cârpă umedă și mai lasă-l o oră la dospit.

După aceea întinde aluatul într-o tavă în care ai pus hârtie de copt. Lasă marginile exterioare ușor scoase peste marginea tăvii. Aluatul este pregătit pentru orice rețetă de pizza vrei să prepari.

Se coace pizza pentru aproximativ 15 – 20 minute la o temperatură de 220 grade Celsius.

Sfaturi

Este important să lași aluatul la dospit într-o zonă cu o temperatură ceva mai ridicată decât temperatura obișnuită a camerei de 18 – 20 de grade Celsius.

Nu folosi sucitorul pentru a întinde alutatul. Folosește-te cu încredere de mâini pentru a face asta.

Recomandarea noastră

Dacă nu ai cele două tipuri de făină, poți să folosești un mix de făină pentru pizza. Noi am ales o făină (numărul 9) de la Petra pe care am găsit-o la Grano la prețul de 25 de lei 1 kilogram. Rezultatul a fost perfect.

Aluat de pizza napoletană

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.