[REȚETĂ] Aluat de pizza

0
55
Aluat de pizza
Preparare
120 minute
Gătire
10 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
aluat pizza
Regiune
Italia

O pizza bună se cunoaște după aluat. Așa că am pregătit și noi o rețetă de aluat de pizza pe care o poți face rapid acasă. 

Ingrediente

400 grame făină albă dură
1 linguriță drojdie proaspătă sau 1 ½ linguriță drojdie uscată
aproximativ 25 ml apă călduță și 25 ml lapte amestecate (proporțiile să fie egale)
2 lingurițe ulei de măsline extravirgin
½ linguriță sare
apă pentru aluat
făină suplimentară pentru a presăra pe suprafața de lucru, mâini și aluat
2 – 3 linguri făină de grău dur (semola)

Mod de preparare

Puneți întreaga cantitate de făină pe masa de lucru și faceți o gaură în mijloc cu pumnul.

Amestecați drojdia proaspătă sau uscată cu amestecul de apă și lapte și așteptați până reacționează și se produce o spumă. Dacă folosiți drojdie uscată instant se poate adăuga direct în făină fără a fi diluată.

Adăugați sarea și jumătate din cantitatea de ulei și frământați cu putere timp de 10 – 15 minute, până când aluatul devine elastic și fin. Pe parcursul frământării puteți să mai adăugați puțină apă sau făină, în funcție de cât este necesar.

Aluatul nu trebuie să se lipească de mâini sau de bancul de lucru în momentul în care este gata.

Cu restul de ulei ungeți o cratiță în care puneți aluatul la dospit timp de 90 de minute, la cald. Când crește cam de două ori față de dimensiunea inițială puteți să-l frământați din nou.

Tăiați-l apoi în 2 sau 4 bucăți și întindeți aluatul pentru forma de pizza. Ungeți tava cu puțin ulei de măsline și presărați câțiva stropi de făină. Aluatul trebuie să fie întins cât mai subțire posibil.

Restul ingredientelor se pun pe aluat înainte ca acesta să fie băgat la cuptor. Mai multe rețete de pizza găsești în secțiunea noastră dedicată derețete de pizza.

Încearcă și rețeta: Calzone cu ou și gorgonzola

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.