300 minute
30 minute



x

Desert
Italia
Baci di Dama cu nutella? Clar, o combinație irezistibilă căreia nu ai cum să-i reziști. Un desert italian 100%.
Două jumătăți crocante de biscuiți cu alune, umplute cu un strat fin de Nutella. Există ceva mai dulce într-o zi de iarnă? Nu e de mirare că aceste prajiturele italiene sunt denumite „Sărutul doamnei”! O combinație de vis.
Ingrediente
100 g nutella
200 g unt
240 g făină
1 galbenuș de ou
200 g zahăr pudră
20 g ouă (jumătate dintr-un ou bătut)
200 g alune decojite și pisate
un praf de sare
Mod de preparare
Într-un bol, amestecați alunele și zahărul. Adăugați toate celelalte ingrediente și amestecați până când obțineți o compoziție moale și maleabilă.
Formați o bilă de aluat și înveliți-o în folie alimentară. Puneți aluatul la frigider timp de 10 – 12 ore.
Scoateți aluatul din frigider și, cu mâna, faceti 48 de bile mici. Aceste bile ar trebui să cântărească aproximativ 5 g fiecare.
Puneți bilele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanță una de cealaltă.
Coaceți-le la cuptorul preîncălzit la 140°C, timp de 18 minute pe grătarul din mijloc al cuptorului. Scoateți-le din cuptor când sunt încă aurii și moi. Lăsați-le să se răcească
fără a le atinge.
Puneți câte 5 gr de Nutella pe fiecare jumătate de prăjitură cu ajutorul unei linguri sau a unui spriț de ornat, apoi puneți deasupra o altă jumătate, astfel încât să formați
un sandwich.