180 minute
15 minute



2 x

Cafea
Italia
Orice moment este potrivit pentru o plăcere vinovată delicioasă, mai ales în toiul verii! Așa că trebuie să încerci neapărat o cafea în stil Salento.
Dacă o ceașcă fierbinte de cafea nu pare îmbietoare atunci când valorile din termometre urcă, Lavazza are o rețetă răcoritoare de cafea, ce poate fi savurată oricând.
O cafea în stil Salento este o băutură rece, care are la bază cafea și lapte de migdale – o plăcere vinovată plină de prospețime ce vine din sudul Italiei.
Un sfat al experților italieni de la Lavazza este să începi pregătirea ei cu câteva ore înaintea momentului în care vrei să o savurezi, pentru ca laptele să aibă timp suficient să înghețe.
Ingrediente
1 ceașcă de cafea espresso Lavazza (recomandarea este Lavazza Qualità Oro Mountain Grown)
300 ml apă
100 g sirop de lapte de migdale
Mod de preparare
Diluați 100 g de sirop de lapte de migdale cu apă rece.
Turnați amestecul într-o tavă pentru cuburi de gheață și introduceți în congelator timp de cel puțin 3 ore.
Preparați un espresso folosind cafeaua Lavazza Qualità Oro Mountain Grown, fie într-o cafetieră moka sau un espresso.
Scoateți cuburile de lapte de migdale din formă și puneți 6 sau 7 cuburi într-un pahar mare.
Turnați cafeaua fierbinte peste gheață fără a o îndulci.
Mod de servire
Servește o cafea în stil Salento cu un pai – iar prima înghițitură te va transporta imediat în Sudul Italiei.