[REȚETĂ] Calzone cu ou și gorgonzola

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.
Preparare
40 minute
Gătire
30 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Pizza
Regiune
Italia

Calzone cu ou și gorgonzola se prepară rapid și este super delicioasă. Ingredientele sunt pentru patru porții, așa că invită-ți prietenii la masă.  

Avându-și originea în Napoli, calzone este o pizza umplută (ingredientele sunt împăturite în coajă). Calzone poate fi prăjit sau uns cu ulei de masline și copt la cuptor.

Ingrediente (pentru 4 porții)

Aluat de pizza
~200g de brânză Gorgonzola
~200g de brânză de capră
4 ouă
Ulei
Sare și piper

Mod de preparare

Aluatul se împarte pentru început în patru bucăți egale. Pe o suprafață de lucru acoperită cu făină, cele patru bucăți se rulează în discuri de 20cm diametrul. Se adaugă apoi, într-un bol, brânza gorgonzola care trebuie presată cu o furculiță.

Peste Gorgonzola se adaugă apoi brânza de capră și se repetă procedura. Urmează în mix și sarea și piperul măcinat. Împarte brânza între cele patru discuri, formând o ridicătură ca un morman în mijloc. „Sapă” apoi în acest morman din centru pentru a face loc pentru un gălbenuș de ou.

Pune apoi gălbenușurile în scobiturile făcute și împăturește aluatul pe jumătate, închizând colțurile totodată. Dă apoi cu puțin ulei peste aluatul de Calzone. Pune apoi totul peste o foaie de copt unsă cu ulei care intră la cuptor la o temperatură de 260 de grade celsius pentru 15-20 minute.

Buon appetito!

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Articole Similare