Lavazza Coffee Spritz este o reinterpretare a faimosului Spritz, un cocktail care a fost popular în Italia vreme de aproape 100 de ani.
Lavazza a combinat în 2014 cele două cuvinte, ”cafea” și ”cocktail”, în ceea ce se numește acum Coffeetail. Printre rețetele Lavazza de cocktailuri cu cafea, se numără și Lavazza Coffee Spritz, o băutură în care se înlocuiește tradiționalul Prosecco cu cafeaua preparată rece.
Ingrediente:
- 50 ml Aperol;
- 6/7 cuburi de gheață;
- 30 ml apă minerală;
- 30 ml espresso rece;
- Coajă de portocală.
Mod de preparare:
- Se obțin fâșii de 1 cm de coajă de portocală;
- Se pun cuburile de gheață în pahar;
- Se toarnă Aperol, urmat de cafeaua concentrată rece;
- Se așază fâșiile de coajă de portocală pe pahar.
Serviți un coffeetail pentru desert sau ca final perfect pentru o cină plăcută, completând cu o băutură și o cafea în același timp.