Lavazza E-Tonic este o reinterpretare a faimosului Gin Tonic, ginul fiind înlocuit în acest coffeetail cu un espresso.
Lavazza a combinat în 2014 cele două cuvinte, ”cafea” și ”cocktail”, în ceea ce se numește acum Coffeetail. Printre rețetele Lavazza de cocktailuri cu cafea, se numără și Lavazza E-Tonic, o băutură în care se înlocuiește ginul cu un espresso în care se mai adaugă boabe de ienupăr și bețișoare de ghimbir.
Ingrediente:
- 10/15 ml espresso;
- 100 ml apă tonică;
- 5 ml sirop;
- 4 boabe de ienupăr;
- 2 bețișoare de ghimbir;
- Cuburi de gheață;
Mod de preparare:
- Se pun cuburi de gheață într-un pahar mare;
- Se adaugă siropul și apa tonică, apoi se amestecă;
- Se decorează cu ghimbirul și boabele de ienupăr;
- Ușor se adaugă espresso;
- Se introduc două paie și se servește.