[REȚETĂ] Conchiglie Battuto di erbe

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.

Paste Băneasa este un partener de încredere al Food Experience și de fiecare dată descoperim alături de ei rețete de paste minunate cum sunt și aceste conchiglie Battuto di erbe, cu un sos fresh și bogat în vitamine.

Ingrediente (3 -4 porții)

300g paste conchiglie

ulei de măsline

1 cațel de usturoi zdrobit

Fulgi de chilli

30 g Ierburi uscate amestecate (rozmarin, salvie, cimbru)

100g baby spinach

100g mentă, busuioc, pătrunjel proaspete

Parmesan pentru servire

Mod de preparare

Se încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă usturoiul, fulgii de chili și ierburile uscate. Se amestecă ușor până ce usturoiul devine auriu (maxim 2 min). Se adaugă rucola sau baby spinach și se mai lasă încă 1 – 2 minute pe foc. 

Se lasă amestecul de ierburi la răcit puțin pe o foaie de copt, iar apoi se pune în blender, cu puțină sare, 2 linguri de ulei de măsline și plantele aromatice – busuioc, pătrunjel, mentă. Trebuie obținută o textură de piure.

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce se scurg, se adaugă într-o tigaie pe foc împreună sosul Battuto di erbe obținut anterior, adăugând 2-3 linguri din apa în care au fiert. Se mai asezonează după gust cu sare și piper, dacă este necesar.

La final se servesc cu parmezan ras sau pecorino.

Sfaturi

Baby spinach poate fi înlocuit cu rucola, dacă îți place mai mult la gust, sau chiar valeriană. Ține doar cont de aromele specifice fiecăreia și la intensitatea acestei arome.

Nu este obligatoriu să folosești mentă, busuioc și pătrunjel, le poți utiliza în orice combinație preferi.

Ca paste, poți folosi și fusilli.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img