15 minute
15 minute



4 x

Aperitiv
Italia
Vrei să prepari rapid o gustare delicioasă? Atunci trebuie să încerci aceste delicii cu roșii camone (un sortiment de roșii italiene).
Ingrediente pentru 4 delicii cu roșii și busuioc
4 roșii camone
100 g brânză proaspătă tartinabilă
10 frunze de busuioc
3 frunze de pătrunjel
sare
piper
20 g ulei de măsline extravirgin
Ingrediente pentru 4 delicii cu roșii și măsline
4 roșii camone
80 g brânză proaspătă tartinabilă
30 g măsline negre fără sâmburi
sare
piper
20 g ulei de măsline extravirgin
2 ramuri de cimbru
Ingrediente pentru decorare
50 g miez de nucă tocat
50 g boabe de fistic
diverse semințe după plac
busuioc dupp plac
ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare
În prima fază curățați roșiile, spălați-le cu apă rece și îndepărtați codițele. Tăiați-le în felii orizontale în așa fel încât să obțineți 16 cercuri cu grosimea de 4 – 5 mm. Acestea vor fi structura deliciilor.
Puneți roșiile deoparte și pregătiți umplutura cu busuioc. Tocați busuiocul și pătrunjelul și amestecați apoi condimentele cu brânza tartinabilă. Adăugați sare și piper. Puneți apoi acest amestec într-un cornet special pentru decorare.
Pentru următoarea umplutură mărunțiți măslinele negre. Amestecați apoi brânza tartinabilă cu măslinele tocate, cimbrul, sarea și piperul. După aceea puneți și amestec într-un cornet special pentru decorare
Acum ai tot ce îți trebuie pentru a realiza deliciile. Ia o felie de roșie și umple discul cu amestecul cu busuioc și pune deasupra o altă felie. Mărunțește nucile prăjite și apoi trece deliciile cu marginea umplută prin nucile mărunțite.
Repetă procedura și pentru cele cu măsline, dar trece deliciile cu marginea umplută prin fistic.
Pentru această rețetă îți recomandăm să folosești roșii camone. Gustul lor proaspăt, cu un mix dulce-sărat particular, se combină perfect cu umplutura cu busuioc și măsline. Dar dacă nu găsești la noi poți încerca cu orice tip de roșii sunt în piață sau la supermarket.
Se servesc imediat.