15 minute
20 minute



4 x

Paste
Lazio
Rețeta de farfalle Cacio e Pepe e simplă și are doar câteva ingrediente. Dar dacă faci totul bine, rezultatul din farfurie este absolut spectaculos.
Este o rețetă foarte populară în toată regiunea Lazio și una dintre preferatele celebrului chef italian Antonio Carluccio, autorul „bibliei“ iubitorilor pastelor denumită simplu „Pasta“.
Ingrediente (pentru 4 porții):
350 grame farfalle
100 grame parmezan ras
200 grame ricotta
6 linguri de ulei de măsline
sare și piper
Mod de preparare
Fierbe pennele în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj. Respectă timpul de fierbere pentru a le păstra al dente. Strecoară pastele și păstrează 2-3 linguri din apa în care au fiert.
Amestecă bine cele 2 tipuri de brânză și uleiul împreună cu pastele. La final, adaugă și cele 2 linguri din apa în care au fiert. Presară piper proaspăt măcinat din belșug.
Se servesc imediat, cu extra parmezan ras deasupra.
Sfaturi
Pentru această rețetă poți folosi orice tip de paste, nu doar farfalle. Cel mai des se folosesc penne, spaghete sau bucatini.
Noi am folosit ricotta salata rasă, dar se poate folosi orice tip de ricotta.