15 minute
30 minute



2 x

Paste
Italia
Farfalle cu șuncă, rucola și muguri de pin: o combinație interesantă de șuncă, rucola, muguri de pin cu paste în formă de fluture. Se prepară rapid și sunt delicioase.
Ingrediente:
350 g farfalle (paste fundiță)
100 g brânză ricotta
75 g brânză pecorino rasă
50 g unt
4 felii de șuncă tăiată în fâșii subțiri
2 pumni de salată rucola
sare și piper
25 g de muguri de pin
Mod de preparare:
Se fierb pastele al dente conform indicațiilor de pe pungă. În momentul în care se strecoară pastele, se păstrează 2-3 linguri din apa în care au fiert.
Se pun pastele într-o tigaie, la foc mic, împreună cu ricotta, 50 g de pecorino și unt. Se amestecă și se adaugă treptat lingurile de apă în care au fiert pastele.
În momentul în care amestecul devine omogen, se adaugă șunca și rucola, se amestecă bine și se asezonează cu sare și piper.
Se servesc cu restul de pecorino ras și mugurii de pin.
super reteta ,multumesc