[REȚETĂ] Farfalle cu șuncă, rucola și muguri de pin

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.
Preparare
15 minute
Gătire
30 minute
Dificultate
   
Nr. porții
2 x
Fel
Paste
Regiune
Italia

Farfalle cu șuncă, rucola și muguri de pin: o combinație interesantă de șuncă, rucola, muguri de pin cu paste în formă de fluture. Se prepară rapid și sunt delicioase. 

Ingrediente:

350 g farfalle (paste fundiță)
100 g brânză ricotta
75 g brânză pecorino rasă
50 g unt
4 felii de șuncă tăiată în fâșii subțiri
2 pumni de salată rucola
sare și piper
25 g de muguri de pin

Mod de preparare:

Farfalle cu șuncă, rucola și muguri de pin

Se fierb pastele al dente conform indicațiilor de pe pungă. În momentul în care se strecoară pastele, se păstrează 2-3 linguri din apa în care au fiert.

Se pun pastele într-o tigaie, la foc mic, împreună cu ricotta, 50 g de pecorino și unt. Se amestecă și se adaugă treptat lingurile de apă în care au fiert pastele.

În momentul în care amestecul devine omogen, se adaugă șunca și rucola, se amestecă bine și se asezonează cu sare și piper.

Se servesc cu restul de pecorino ras și mugurii de pin.

Încearcă și rețeta: Spaghete cu homar

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img