20 minute
20 minute



4 x

Paste
Italia
O rețetă simplă și super delicioasă, inventată de patronul unui restaurant din Roma, Alfredo. Deci, pregătește-te să gătești Fettuccine all’Alfredo.
Rețeta a devenit celebră și prin faptul că aceste paste se serveau cu o furculiță și o lingură aurite.
În loc de fettuccine, care este un tip de paste plate și subțiri, popular în bucătăria romană și toscană, puteți folosi tagliatelle, care sunt aproape identice, mai ales unui ochi neavizat, dar sunt specifice în zona orașului Bologna.
Ingrediente (pentru 4 porții):
350 grame fettuccine
50 grame unt
200 ml smântână sau smântână pentru gătit
50 grame parmezan proaspăt ras
sare și piper
Mod de preparare
Fierbe pastele în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj. Respectă timpul de fierbere pentru a le păstra al dente.
În același timp începe cu prepararea sosului. Topește untul într-o cratiță mai mare. Adaugă smântâna, aducând-o la punctul de fierbere, amestecând din când în când. Adaugă și parmezanul, asezonează, după gust, cu sare și piper, iar apoi oprește focul.
După ce s-au fiert pastele, strecoară-le bine.
Pune din nou pe foc mic cratița cu sosul și adaugă pastele. Amestecă-le pentru a le acoperi uniform cu sos.
Se presară puțin parmezan ras și piper proaspăt. Se servesc imediat!
Sfaturi
Fiind vorba de o rețetă cu foarte puține ingrediente, succesul ei ține de calitatea acestora. Folosește unt nesărat de cea mai bună calitate, precum și Parmigiano Reggiano achiziționat de la un magazin de delicatese italienești (sunt numeroase și poți comanda și online).
Chiar dacă rețeta originală, provenind din Roma, este cu fettuccine, poți folosi tagliatelle fără probleme.
Recomandarea noastră
Noi am folosit smântâna lichidă de la Laptăria cu caimac, care i-a conferit sosului o savoare aparte. S-a combinat perfect cu untul și parmezanul, transformându-se într-o compoziție cremoasă, lejeră.