[REȚETĂ] Fettuccine cu pui

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.
Preparare
30 minute
Gătire
30 minute
Dificultate
   
Nr. porții
2 x
Fel
Paste
Regiune
Italia

Vrei să prepari ceva rapid pentru o cină în doi? Încearcă rețeta noastră de fettuccine cu pui. Absolut delicioasă!

Ingrediente (pentru 2 porții):

200 grame paste fettucine
ulei de măsline
1 cățel de usturoi tocat
½ ceapă roșie tocată
o lingură vin alb
1 lingură condimente amestecate (rozmarin, oregano, cimbru)
150 grame piept de pui la grătar, tăiat cubulețe
60 ml stock de pui
75 grame smântână
30 ml sos bechamel
1 lingură unt fără sare
parmezan ras
sare, piper

Mod de preparare

Sotează, la foc mediu, usturoiul și ceapa roșie într-o tigaie cu uleiul de măsline.

Adaugă cubulețele de pui și vinul. Lasă totul la foc mediu cam 3 minute

Adaugă condimentele, stockul de pui și smântâna și amestecă până începe să fiarbă sosul.

Adaugă apoi sosul bechamel, sare și piper după gust.

Când sosul începe să fiarbă din nou adaugă untul și parmezanul.

În același timp fierbe pastele conform indicațiilor de pe cutie în 3 – 4 litri de apă cu sare. Scurge-le de apă și adaugă pastele în tigaia cu sosul. Amestecă ingredientele și servește-le cu parmezan ras.

SFAT: Folosește pentru sos același tip de vin pe care-l vei servi și la masă.

Încearcă și rețeta: Peroni Carbonara

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img