[REȚETĂ] Focaccia cu măsline și rozmarin

0
30
Focaccia cu măsline și rozmarin
Preparare
240 minute
Gătire
30 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Aperitivo
Regiune
Italia

Pentru mine nu există ieșire la un italian fără să comand și focaccia. Iar rețeta de focaccia cu măsline și rozmarin se prepară ușor și acasă.

Excelentă la aperitivo – unul dintre cele mai populare obiceiuri ale italienilor, acea băutură dinaintea cinei – focaccia poate fi consumată simplă, cu ulei de măsline sau în loc de pâine cu diferite alte preparate.

Focaccia cu măsline și rozmarin

Ingrediente (pentru 2 tăvi de focaccia):

500 grame făină pentru pâine (făină italiană 00)
2 lingurițe de sare
1 lingură de drojdie activă uscată
50ml ulei de măsline
350ml apă
20-25 măsline fără sâmburi
rozmarin proaspăt sau uscat
sare și piper

Focaccia cu măsline și rozmarin

Mod de preparare

Într-un bol de dimensiuni medii, pune făina, iar sarea și drojdia în părți opuse. Amestecă apoi ușor, cu o lingură de lemn. Adaugă uleiul și apa, amestecând pentru a obține un aluat umed și elastic.

Pe suprafața de lucru, întinde 2 linguri de ulei și apoi frământă bine aluatul timp de 10 minute. Mai poți adăuga puțină făină, dacă simți nevoia, dar ține cont totuși că este vorba de un aluat umed și este normal să rămână uleios.

Pune aluatul într-un recipient uns cu ulei, acoperă-l și lasă-l la dospit până își dublează dimensiunea (cam 2 ore).

După acest timp, aluatul se reîntoarce pe suprafața de lucru, unsă din nou cu ulei în prealabil. Taie aluatul în 2 părți egale. Truc: unge lama cuțitului cu ulei înainte de a tăia aluatul.

Așează fiecare bucată de aluat în câte o tavă, pe hârtie de copt, și întinde-l ușor pe toată suprafața tăvii. Acoperă cu folie alimentară de plastic și lasă-l la „odihnit“ încă 45 de minute.

Preîncălzește cuptorul la 220 de grade între timp.

După cele 45 de minute, descoperă cele 2 focaccia. Presează ușor pe suprafața acestora măslinele tăiate în 2, iar apoi presară rozmarin, sare, piper și stropește-l cu ulei de măsline.

Se coace în cuptor timp de 20-25 de minute până se rumenește frumos.

Se lasă la răcit. Se stropește cu olei de măsline, se taie în bucăți generoase și se devorează…

Focaccia cu măsline și rozmarin

Sfaturi

Focaccia poate fi asezonată cu orice ingrediente preferi: roșii proaspete sau uscate, ierburi aromate (cimbru, oregano, busuioc sau orice altceva îți place) sau doar fulgi de sare, ceapă sau usturoi, parmezan sau pecorino…

Recomandarea noastră

Adaugă și usturoi. Adaugă și usturoi. Adaugă și usturoi. 😍

Fii creativ! Te poți juca și combina mai multe ingrediente pe aceeaș focaccia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melody Baker (McKague) (@warriorgirlca) on

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.