15 minute
4 minute



2 x

Coffeetail
Sicilia
Una dintre cele mai populare băuturi răcoritoare de vară din Italia este granita siciliană, o băutură pe bază de cafea pe care poți să o prepari ușor și acasă.
O granita siciliană de cafea cu cremă de ricotta te va transporta imediat într-o călătorie de vis prin Sicilia, gustul intens al cafelei îmbinându-se cu savoarea delicată a cremei cafelei. Lavazza a lansat cafeaua premium Qualità Oro Mountain Grown în România și ne-a dat și rețeta pentru o granita siciliană cu cremă de ricotta.
Garantăm că este absolut delicioasă. 😍
Ingrediente pentru granita
- 500 ml cafea Lavazza
- 100 g zahăr
- 50 ml apă
- ½ baton de vanilie
Ingrediente pentru cremă
- 125 g ricotta din lapte de vacă
- 25g zahăr pudră
- 4 felii de brioșă
Mod de preparare granita
- Se pregătește cafeaua la cafetiera moka sau la espressor.
- Se adaugă zahăr și puțină vanilie și se dă în clocot.
- Se toarnă totul într-un castron și se pune în congelator.
- Se amestecă cu o furculiță la fiecare 30 de minute, până când îngheață.
Mod de preparare a cremei și a napolitanelor din brioșe
- Amestecați cu un tel ricotta și zahărul pudră până când obțineți o cremă omogenă și apoi puneți-o la frigider.
- Coaceți feliile de brioșă în cuptor timp de 5 minute la 180 °C.
Mod de servire
- Serviți granita într-un pahar, garnisită cu o lingură de ricotta dulce și o felie din brioșa coaptă.