[REȚETĂ] Granita siciliană

0
33
Granita siciliană
Preparare
15 minute
Gătire
4 minute
Dificultate
   
Nr. porții
2 x
Fel
Coffeetail
Regiune
Sicilia

Una dintre cele mai populare băuturi răcoritoare de vară din Italia este granita siciliană, o băutură pe bază de cafea pe care poți să o prepari ușor și acasă. 

O granita siciliană de cafea cu cremă de ricotta te va transporta imediat într-o călătorie de vis prin Sicilia, gustul intens al cafelei îmbinându-se cu savoarea delicată a cremei cafelei. Lavazza a lansat cafeaua premium Qualità Oro Mountain Grown în România și ne-a dat și rețeta pentru o granita siciliană cu cremă de ricotta.

Garantăm că este absolut delicioasă. 😍

Ingrediente pentru granita

  • 500 ml cafea Lavazza
  • 100 g zahăr
  • 50 ml apă
  • ½ baton de vanilie

Ingrediente pentru cremă

  • 125 g ricotta din lapte de vacă
  • 25g zahăr pudră
  • 4 felii de brioșă

Mod de preparare granita

  • Se pregătește cafeaua la cafetiera moka sau la espressor.
  • Se adaugă zahăr și puțină vanilie și se dă în clocot.
  • Se toarnă totul într-un castron și se pune în congelator.
  • Se amestecă cu o furculiță la fiecare 30 de minute, până când îngheață.

Mod de preparare a cremei și a napolitanelor din brioșe

  • Amestecați cu un tel ricotta și zahărul pudră până când obțineți o cremă omogenă și apoi puneți-o la frigider.
  • Coaceți feliile de brioșă în cuptor timp de 5 minute la 180 °C.

Mod de servire

  • Serviți granita într-un pahar, garnisită cu o lingură de ricotta dulce și o felie din brioșa coaptă.

Urmărește pizzasipaste.ro pe Facebook și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.