[REȚETĂ] Lavazza Coffee Parfait – desertul Semifreddo

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.

Vrei să încerci un desert delicios? Avem o rețetă elegantă și ușoară pentru prepararea semifreddo-ului de cafea făcut cu espresso: Lavazza Coffee Parfait.

Ingrediente

100 ml de cafea
4 ouă
119 grame de zahăr
260 ml frișcă
100 ml de cafea
50 grame blat
6 grame gelatină
Sos de caramel

Mod de preparare

Amestecă cele 4 gălbenușuri de ou cu 60 de grame de zahăr. Bate cele 4 albușuri cu 60 grame de zahăr. Înmoaie gelatina în apă rece. Bate frișca. Combină frișca cu gălbenușurile. Topește gelatina în cafea și adaug-o amestecului.

Adaugă albușurile amestecând de jos în sus. Toarnă apoi amestecul într-o formă dreptunghiulară. Acoper-o cu felia de blat și las-o la înmuiat în cafea îndulcită. Așaz-o în congelator timp de 6 ore.

Mod de prezentare

Taie o felie de semifreddo. Taie-l din nou la jumătate, la un unghi de 45 °. Aranjeaz-o pe farfurie și servește-o cu sos de caramel. Ai un Lavazza Coffee Parfait excelent.

Cafeaua ideală pentru rețetă este:

Lavazza Qualità Oro – Primul amestec Lavazza, creat în 1956 de Luigi Lavazza în mica sa prăjitorie din Torino, include o selecție din cele mai bune boabe de cafea Arabica 100%, în principal din America Latină, creând un gust inconfundabil cu note de malț și miere. Fructată și aromată, Qualità Oro este rezultatul anilor de expertiză ai Lavazza în amestec și prăjire.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img