Vrei să încerci un desert delicios? Avem o rețetă elegantă și ușoară pentru prepararea semifreddo-ului de cafea făcut cu espresso: Lavazza Coffee Parfait.
Ingrediente
100 ml de cafea
4 ouă
119 grame de zahăr
260 ml frișcă
100 ml de cafea
50 grame blat
6 grame gelatină
Sos de caramel
Mod de preparare
Amestecă cele 4 gălbenușuri de ou cu 60 de grame de zahăr. Bate cele 4 albușuri cu 60 grame de zahăr. Înmoaie gelatina în apă rece. Bate frișca. Combină frișca cu gălbenușurile. Topește gelatina în cafea și adaug-o amestecului.
Adaugă albușurile amestecând de jos în sus. Toarnă apoi amestecul într-o formă dreptunghiulară. Acoper-o cu felia de blat și las-o la înmuiat în cafea îndulcită. Așaz-o în congelator timp de 6 ore.
Mod de prezentare
Taie o felie de semifreddo. Taie-l din nou la jumătate, la un unghi de 45 °. Aranjeaz-o pe farfurie și servește-o cu sos de caramel. Ai un Lavazza Coffee Parfait excelent.
Cafeaua ideală pentru rețetă este:
Lavazza Qualità Oro – Primul amestec Lavazza, creat în 1956 de Luigi Lavazza în mica sa prăjitorie din Torino, include o selecție din cele mai bune boabe de cafea Arabica 100%, în principal din America Latină, creând un gust inconfundabil cu note de malț și miere. Fructată și aromată, Qualità Oro este rezultatul anilor de expertiză ai Lavazza în amestec și prăjire.