[REȚETĂ] Lichior de cafea

0
46
Lavazza lichior de cafea
Preparare
0 minute
Gătire
0 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Băutură
Regiune
Italia

Și ce mod mai bun de a încheia masa de Crăciun decât prin savurarea unui lichior de cafea, preparat acasă? Prepararea durează aproximativ 10 zile, dar rezultatul final este un adevărat success.

Sezonul sărbătorilor e, în sfârșit, aici și chiar dacă anul acesta contextul nu ne permite să sărbătorim cum o făceam de obicei, bucuria și dragostea pentru cei dragi rămân la fel de puternice, oferindu-ne consolare chiar și în cele mai răcoroase nopți.

Haideți să facem acest Crăciun memorabil, să găsim inspirație în atmosfera festivă și, așa cum ne îndeamnă Lavazza, să îi adăugăm o notă italiană!

Ingrediente

  • 250ml apă (pentru siropul de zahăr)
  • 250g zahăr tos (pentru siropul de zahăr)
  • 250g Alcool 95°
  • 100ml espresso Lavazza Qualità Oro
  • 25g praf de cafea
  • 150ml apă
  • 2 păstăi de vanilie

Preparare

  • Să începem cu siropul de zahăr: pentru prepararea lui, amestecă zahărul și apa într-o tigaie, lasă-l să dea în fiert și mai fierbe-l pentru încă 9 minute.
  • Să trecem la prepararea lichiorului: lasă vanilia și pudra de cafea să infuzeze în alcool pentru 7 zile.
  • Filtrează lichidul obținut cu ajutorul unui prosop de hârtie sau filtru, udat și stors în prealabil, folosind o plasă de sită mai fină sau mai mare.
  • Între timp, prepară espresso-ul.
  • Amestecă siropul de zahăr (250g) cu alcoolul. Apoi adaugă espresso-ul și apa pentru a reduce conținutul de alcool.
  • Permite-i să se răcească la temperatura camerei.
  • Toarnă-l într-o sticlă și apoi pune-l în congelator.
  • După ce s-a răcit, lichiorul este numai bun pentru a fi servit.

Qualità Oro – Perfect Symphony este cafeaua ideală pentru această rețetă. Dulce, rafinată și aromată, ea este combinația unică de 6 varietăți de boabe de cafea Arabica, din cele mai bune zone din America Centrală și de Sud.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.