[REȚETĂ] Linguine cu fructe de mare

0
44
Linguine cu fructe de mare
Preparare
30 minute
Gătire
45 minute
Dificultate
   
Nr. porții
2 x
Fel
Paste
Regiune
Italia

Îți plac fructele de mare? Atunci avem o combinație irezistibilă. Trebuie să încerci neapărat rețeta noastră de linguine cu fructe de mare. 

Ingrediente (pentru 2 porții):

200 grame paste linguine sau spaghetti
45 ml ulei de măsline
2 căței de usturoi tocat
1 lingură unt fără sare
100 grame de fructe de mare (creveți, scoici)
1 ceapă verde tocată
½ pahar vin alb (120 ml)
¼ pahar apă fierbinte (60 ml)
¼ pahar sos de roșii (opțional)
½ lămâie tăiată wedges
sare, piper

Mod de preparare

Pune într-o tigaie încinsă cu uleiul de măsline, usturoiul și untul. Folosește o lingură de lemn pentru a amesteca usturoiul până se prăjește ușor.

Adaugă fructele de mare și amestecă până când se lipește usturoiul de ele. Pune un capac peste tigaie și lasă puțin la fiert. Adaugă ceapa verde tocată.

Adaugă vinul și apa fierbinte. Pune din nou capacul până când începe să fiarbă sosul. În acest punct poți adăuga și sosul de roșii dacă preferi.

Asezonează cu sare, piper și condimentele preferate și lasă la fiert la foc mic.

În același timp fierbe pastele conform indicațiilor de pe cutie în 3 – 4 litri de apă cu sare. Scurge-le de apă și adaugă pastele în tigaia cu sosul.

Mai lasă totul pe foc cam 30 de secunde în timp ce amesteci pastele cu restul sosului.

Scoate apoi pastele pe o farfurie și pune deasupra sosul cu fructele de mare. Decorează farfuria cu lămâia tăiată wedges.

Încearcă și rețeta: Spaghete cu homar

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.