[REȚETĂ] Mini tiramisu cu nutella

0
28
mini tiramisu cu nutella
Preparare
45 minute
Gătire
60 minute
Dificultate
   
Nr. porții
5 x
Fel
Desert
Regiune
Italia

Tiramisu cu nutella? Clar, o combinație irezistibilă căreia nu ai cum să-i reziști. Un desert italian 100%.

Dacă te-ai decis să faci un tiramisu, trebuie să ști că în varianta aceasta, nutella așteaptă răbdătoare să ia parte la acțiune, având un scop precis: să dea o notă extraordinară acestui desert: mini tiramisu cu nutella.

Ingrediente pentru Tiramisu

600 g cremă (vezi mai jos)
300 g frișcă
300 g mascarpone
75 g zahăr tos
câteva picături de rom sau vin Marsala
400 g pișcoturi
500 ml cafea
120 g nutella
perle alimentare pentru ornat

Ingrediente pentru cremă

500 ml lapte integral proaspăt
8 gălbenușuri de ou
120 g zahăr tos
35 g amidon de porumb
un praf de sare
1 păstaie de vanilie

Mod de preparare cremă

Pune un vas gol de inox în congelator (îl vei folosi mai târziu pentru a răci crema). Taie cu un cuțit păstaia de vanilie pe lungime și extrage semințele.

Într-un alt vas, încălzește laptele împreună cu semințele de vanilie. În momentul în care vezi că începe să fiarbă ia vasul de pe foc.

Într-un bol, amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul, amidonul și sarea.

Toarnă ușor laptele fierbinte peste amestecul de ou, amestecând mereu.

Încălzește din nou compoziția, amestecând constant, până când se îngroașă (aproximativ 2 minute). Ia vasul de pe foc și lasă crema să se răcească, turnând-o în vasul ținut la rece în congelator. Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă crema să ajungă la temperatura de 4 – 5 grade. (Va fi nevoie de aproximativ 30 de minute).

Mod de preparare Tiramisu

Într-un bol separat, bate frișca, zahărul și crema mascarpone (nu amesteca prea tare). Aromatizează crema cu puțin rom sau vin de Marsala. Cu grijă, combină crema de vanilie cu amestecul de frișcă și mascarpone.

Înmoaie pișcoturile în cafea.

Pregătește 8 pahare și pune apoi crema în fiecare dintre ele, urmată de un strat de pișcoturi. Deasupra pune un nou strat de cremă.

Cu ajutorul unui poș pentru ornat, desenează în fiecare pahar un pom de Crăciun, de exemplu, din nutella.

Ornează totul cu perle alimentare.

Încearcă și rețeta: Panettone cu Zabaglione de cafea

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.