[REȚETĂ] Panettone cu Zabaglione de cafea

0
40
Panettone cu Zabaglione de cafea
Preparare
15 minute
Gătire
15 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Desert
Regiune
Italia

Pentru a transforma Panettone într-o “rețetă” specială cu care să-ți surprinzi oaspeții, adaugă pur și simplu niște “Zabaglione” de cafea și serviți-le împreună. Iată rețeta pentru Panettone cu Zabaglione de cafea.

Fie că pregătești o surpriză de dimineață, o cină plăcută alături de prieteni, un prânz sau o gustare delicioasă, renumitul cozonac italian Panettone (literalmente „pâine mare”) este alegerea perfectă pentru a însoți cele mai simple plăceri ale vieții italiene: să îi aduni pe cei dragi în jurul tău și să vă bucurați de momente frumoase împreună. Și de un Panettone cu Zabaglione de cafea

Ingrediente

200 ml de cafea (espresso sau mocha)
30 ml de lichior de cafea Borghetti
6 gălbenușuri de ou
120 g zahăr brun
6 felii de panettone
250 g de înghețată Fructe de pădure

Mod de preparare

Separă gălbenușurile de albușuri și pune-le într-o cratiță împreună cu zahărul, apoi adaugă cafeaua și lichiorul. Amestecă cu un tel și bate crema zabaglione într-un bain-marie până când amestecul devine moale și își dublează volumul. Taie apoi felii de panettone și prăjește-le puțin pe ambele părți.

Mod de prezentare

Așază un strat de zabaglione pe farfurie și o cupă de înghețată deasupra. Pune restul de felii de panettone lângă acesta, decorează cu fructe de pădure și presară peste el zahăr pudră.

Cafeaua ideală pentru rețetă este:

Lavazza Qualità Rossa, o cafea aromată, ideală pentru a-ți da un plus de energie la începutul zilei. Combinând sortimente naturale de Arabica Braziliană și Robusta, rezultatul este un espresso plin, echilibrat și foarte savuros.

Încearcă și rețeta: Crostata Mocha

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.