[REȚETĂ] Paste cu pui și sos alb

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.
Preparare
15 minute
Gătire
35 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Paste
Regiune
Italia

De la pizza la paste, mâncarea italiană înseamnă o varietate de sosuri și brânză. Așa cum e și această rețetă de paste cu pui și sos alb.

Nu există ediție Food Experience fără paste, dar nici nu cred că mi-aș dori asta. Pentru că… #PastaLover până în pânzele albe!

La cea mai recentă Food Experience, intitulată „For the love of wine” (inspirată evident de minunatul loc în care am gătit – Domeniul Drăgași), am avut parte de o cină italiană doar cu paste… într-un cadru de vis, foarte toscan.

În cadrul acestei cine, ne-am răsfățat cu 4 tipuri de paste… nu aș putea alege care au fost mai bune. Știu doar că aș replica această cină la infinit!

Prima rețetă, paste cu pui și sos alb, pentru care s-au folosit cornetti rigati de la Paste Băneasa, a fost una absolut delicioasă, plină de savoare și arome.

Ingrediente

400g Cornetti rigati Paste Băneasa
3 jumătăți de piept de pui
100g unt
2-3 caței de usturoi 
200ml de smântână pentru gătit
Parmezan cât cuprinde
Sare și piper după gust
frunze de busuioc proaspăt pentru decor

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, se adaugă pastele și se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj.

Între timp, se taie puiul fâșii și se condimentează cu sare și piper, apoi se trage la tigaie în 50 de grame de unt și un pic de ulei de măsline.

Se scoate puiul din tigaie, se adaugă restul de unt în aceeași tigaie și se călește usturoiul tocat mărunt pentru 30 de secunde.  Se adaugă apoi smântâna de gătit și la sfârșit parmezanul (după gust). 

În sosul obținut, se adaugă pastele fierte și puiul tras la tigaie, și se mai țin puțin pe foc (pentru câteva minute) ca să-și tragă aromele. 

Pastele se servesc calde cu 2-3 frunze de busuioc deasupra, parmezan ras & piper proaspăt.

Evident, alāturi de un vin bun, alb sau rosé, Pelerin de la Domeniul Drāgasi.

Tips & tricks

Se poate folosi orice tip de paste rigate (ca pene, de exemplu) pentru că aceste canale carele brăzdează rețin bine sosul, care este absolut delicios.

Pieptul de pui se poate tăia și cubulețe, pentru a nu fi nevoie să folosești cuțitul ulterior.

Usturoiul se poate adăuga în tigaie și peste carnea de pui.

Urmărește pizzasipaste.ro pe Facebook și  Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img