[REȚETĂ] Paste cu sos de smântână și lămâie

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.
Preparare
15 minute
Gătire
15 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Paste
Regiune
sudul Italiei

O rețetă inventată fix pentru acele momente în care vrei să prepari ceva rapid și super delicios: paste cu sos de smântână și lămâie. Fabulos de simplu.

Italienii le spun simplu: pasta al limone, iar simplitatea este tocmai cheia acestei rețete. Sunt doar 5 – 6 ingrediente, dar care împreună, în aceeași farfurie, te vor face să te simți de parcă ai ajuns în sudul Italiei.

Rețeta de paste cu sos de smântână și lămâie a fost un hit în seara de paste din cadrul evenimentului Food Experience For the love of wine de pe domeniul Drăgași. Este o rețetă care merge preparată oricând, dar în serile de vară vei avea în farfurie o porție de paste cremoase și răcoritoare totodată.

Ingrediente

500gr Spaghetti no.5 Antonio di Vaio
1 lămâie (coaja și zeama)

350-400ml smântână lichidă
30-40gr unt
2 căței de usturoi
Parmezan
Sare & piper

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, se adaugă spaghetele și se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie încăpătoare, se pun untul, smântâna pentru gătit, zeama și coaja de lămâie, precum și cățeii de usturoi tăiați mărunt. Se gătesc câteva minute, apoi se adaugă 50 de grame de parmezan ras, sare și piper după gust.

La final, se adaugă peste paste și se amestecă bine. Se servesc cu câteva frunze de mentă.

Tips & tricks

Gustă sosul în permanență pentru a te asigura că gustul lămâii nu este prea puternic și nu acrește foarte tare compoziția. Te poți juca cu parmezanul și smântâna lichidă pentru a adăuga consistență sosului.

Pentru paste, se poate folosi orice tip, de preferință unele mai subțiri, care sa nu rețină foarte mult sos, dar nu este obligatoriu.

Noi am adăugat la final și câteva semințe de floarea soarelui. Merită încercată și această combinație.

Urmărește pizzasipaste.ro pe Facebookși  Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img