[REȚETĂ] Patatine fritte di polenta al rosmarino (Fâșii de mămăligă prăjite cu rozmarin)

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.

Aceste fâșii de mămăligă sau „cartofi prăjiți“ din mămăligă cu rozmarin sunt una dintre vedetele cărții The Tucci Table, scrisă de celebrul Stanley Tucci.

Patatine fritte di polenta al rosmarino sau fâșii de mămăligă prăjite cu rozmarin se servesc de obicei la aperitivo, dar și ca garnitură se potrivesc foarte bine cu orice tip de carne, inclusiv pește.

Fâșii de mămăligă prăjite cu rozmarin

Ingrediente (4-6 persoane):

200g de mămăligă rece
120g de parmezan proaspăt ras
ulei de măsline pentru prăjit
1 linguriță de rozmarin
1 linguriță de cimbru
fulgi de sare
piper

Mod de preparare

Fâșii de mămăligă prăjite cu rozmarin

Prepară mămăliga și las-o la răcit. Taie mămăliga în fâșii de dimensiunea unor cartofi prăjiți (puțin mai lați). Dă-le prin parmezanul ras, pentru a adera bine.

Încălzește într-o tigaie uleiul. Prăjește în ulei fâșiile de mămăligă pentru aproximativ 3-4 minute, până devin crocante și aurii.

Asezonează-le cât sunt încă fierbinți cu fulgii de sare, piper și ierburi – rozmarin și cimbru.

Se servesc imediat!

Sfaturi

Lasă mămăliga să se răcească bine și să se întărească pentru a o putea tăia cât mai ușor.

Pentru o variantă mai sofisticată, înlocuiește rozmarinul cu pudră de trufe sau chiar fâșii de trufe proaspăt rase.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

Articolul precedent[REȚETĂ] Pulpe de pui alla diavola
Articolul următor[REȚETĂ] Ciabatta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Articole Similare