10 minute
20 minute



3 x

Paste
Italia
Așa cum bănuiești deja din titlu, rețeta pentru penne alla vodka are și vodkă în compozție. Dar poți să te urci liniștit la volan după ce mănânci o fafurie. 😉
Pastele penne alla vodka au un sos cu totul deosebit în care vodka are rolul de a-l omogeniza și de a-i conferi o textură cremoasă și bogată, evidențiind gustul roșiilor.
Din fericire totul se prepară ușor și în ceva mai mult de 30 de minute ai o farfurie savuroasă.
Ingrediente (pentru 3 porții):
300 grame penne
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă mică tăiată mărunt
2 căței de usturoi, feliați
1 linguriță fulgi de chili
1 linguriță de busuioc uscat
1 linguriță sare
130 ml vodka
140 grame smântână
parmezan ras și busuioc uscat pentru servire
Mod de preparare
Fierbe pastele în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj. Respectă timpul de fierbere pentru a le păstra al dente.
Între timp, într-o tigaie suficient de încăpătoare pune uleiul de măsline și rumenește ușor ceapa și usturoiul. 2-3 minute, nu mai mult, pentru a nu-și schimba culoarea. Adaugă sucul de roșii și amestecă timp de un minut.
Adaugă și vodka, busuiocul, fulgii de chili și sarea. Lasa-le 2 minute pe foc, amestecând de 2-3 ori. Adaugă și smântâna și amestecă până ce sosul capătă o textură cremoasă și ușor portocalie.
Strecoară pastele și adaugă-le peste sos, amestecând pentru a le acoperi bine. Mai lasă tigaia pe foc încă 5 minute sau până ce sosul scade la jumătate.
Asezonează cu sare și busuioc.
Se servesc cu parmezan sau pecorino ras!
Sfaturi
În locul pennelor poți folosi și un alt tip de paste precum gnochhi, ravioli sau rigatoni. Sosul este absolut divin și se potrivește cu paste care “rețin” mai mult sos pe suprafața lor.
Poți folosi suc de roșii sau chiar roșii proaspete pentru acest sos.
Recomandarea noastră
Această rețetă se poate prepara și cu carne tocată sau bucăți de cârnați italienești picanți.
Urmărește pizzasipaste.ro pe Facebook, Instagram și YouTube