Vrei să pregătești o rețetă de paste autentic italiană? Atunci încearcă rețeta de penne cu sos de roșii cremos și pancetta.
Un sos consistent, cremos și cu un gust bogat, perfect pentru un dejun de inspirație italiană. Roșiile, busuiocul, piperul completează perfect cu aromele lor proaspete gustul complex al pancettei. O porție de penne cu sos de roșii cremos și pancetta se prepară rapid și rezultat este delicios.
Ingrediente (pentru 4 porții):
350 grame penne
200 grame pancetta tăiată cubulețe
2 căței de usturoi, feliați
120 ml smântână
250 grame sos de roșii
60 ml vin alb
1 lingură de ulei de măsline
1 linguriță de busuioc (uscat sau proaspăt)
sare și piper
parmezan ras pentru servire
Mod de preparare
Fierbe pennele în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj. Respectă timpul de fierbere pentru a le păstra al dente.
În paralel, rumenește într-o tigaie fără ulei cubulețele de pancetta până devin ușor crocante. Scoate-le din tigaie și pune-le de-o parte.
În aceeași tigaie, încălzește uleiul de măsline și rumenește ușor usturoiul pentru aproximativ 30 de secunde. Adaugă peste sosul de roșii, vinul și smântâna. În momentul în care încep să fiarbă, mută tigaia pe foc mic, adaugă sare, piper proaspăt și busuioc, și las-o timp de 4 minute, amestecând constant. Ia tigaia de pe foc.
Strecoară pastele și adaugă sosul din tigaie peste ele. Presară și cubulețele de pancetta, apoi amestecă bine.
Se servesc imediat, cu parmezan ras, busuioc și piper proaspăt!
Sfaturi
Pentru această rețetă poți folosi orice tip de paste tubulare, precum rigatoni, ziti, manicoti sau pipe rigate. De asemenea, în loc de pancetta poți opta pentru bacon.
Recomandarea noastră
Noi am folosit un vin de la Gorgandin, Traminer Aromatico, pe care-l poți cumpăra direct de pe site-ul lor.