[REȚETĂ] Pește spadă cu capere și lămâie

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.
Preparare
25 minute
Gătire
minute
Dificultate
   
Nr. porții
x
Fel
Principal
Regiune
Calabria

O rețetă versatilă ce poate fi asezonată ușor cu alte produse din regiunea mediteraneană, așa că încearcă și tu rețeta de pește spadă cu capere și lămâie.

Peștele spadă este un ingredient nobil din tradițiile gastronomice din Sicilia și Calabria fiind folosit în cele mai rafinate rețete.

Este extrem de versatil și poate fi asezonat ușor cu alte produse caracteristice din regiunea mediteraneană, cum ar fi capere, lămâie, vinete sau ardei gras.

Ingrediente (pentru 4 porții):
~900g de pește spadă
2 căței de usturoi
~60g de capere, în oțet
o legătură de pătrunjel
oregano
o lămâie
2 linguri de ulei de măsline extra virgin
sare după gust

Mod de preparare

Usturoiul se gătește în tigaia pusă pe foc până ce capătă o culoare maronie, după care se scoate și se pune în locul său peștele și caperele. Această combinație se asezonează cu sare, pătrunjel și oregano.

Se ia o lămâie al cărui suc este stors peste pește și capere care continuă să se gătească apoi, cu capacul pus peste tigaie. Odată gata, oaspeții se vor bucura de un preparat nobil – tradițional în Sicilia și Calabria.

Această rețetă ușoară te va ajuta fără îndoială să descoperi cât de versatil poate fi peștele spadă în bucătărie – și asta într-un timp foarte scurt!

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Articole Similare