[REȚETĂ] Pesto alla genovese

0
351
sos pesto
Preparare
15 minute
Gătire
15 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Sos
Regiune
Italia

Pesto alla genovese este sosul perfect pentru orice porție de paste. 

Pesto poate fi făcut dintr-o varietate mai largă de ingrediente însă busuiocul din regiunea Liguria este aproape o constantă în preparea sa.

În rest, ingredientele variază în funcție de locul în care este făcut sosul pesto și, deci, de ceea ce este disponibil la nivel local. Sosul pesto se face prin zdrobirea busuiocului într-un amestec cu sarea de mare, lucru evidențiat chiar și prin numele său, căci „pesto” vine de la verbul „pestare”, care înseamnă a strivi sau a zdrobi.

Se adaugă apoi și se zdrobesc și muguri de pin și usturoi – în mod normal într-un mojar clasic. Se adaugă apoi, lent, ulei de măsline extra virgin urmat de brânză Pecorino (sau altă brânză din lapte de capră) și apoi se rade peste amestec niște Parmigiano Reggiano.

Odată ce este gata, sosul pesto trebuie ținut în borcane închise cât mai etanș posibil și în locuri răcoroase, departe de lumina directă a soarelui. Acest condiment merge foarte bine cu paste însă poate fi folosit și la alte preparate din bucătăria italiană.

În Liguria, spre exemplu, el este servit adesea lângă testaroli (paste mari și plate) sau cu trenette (niște paste subțiri dar plate și uscate) sau trofie (paste scurte, subțiri și răsucite).

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.