[REȚETĂ] Pizza prosciutto e funghi (mozzarella, sunca, ciuperci)

0
219
Rețetă Pizza prosciutto e funghi
Preparare
240 minute
Gătire
35 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Pizza
Regiune
Italia

Prosciutto e funghi este o rețetă simplă cu  mozzarella, felii subțiri de prosciutto cotto și ciuperci. Iar rezultatul este delicios. 

Este o pizza foarte populară în România, iar avantajul este că se prepară rapid și acasă. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, iar combinația este absolut delicioasă.

Ingrediente pentru blat (pentru 4 porții):

1 linguriță de drojdie activă uscată
1 linguriță rasă de zahăr
350 grame făină tip “0”
150 grame făină tip “00”
1 1/4 linguriță de sare
300 ml apă
2 – 3 linguri ulei de măsline

Rețetă Pizza prosciutto e funghi

Ingrediente pentru topping (pentru 4 porții):

300 grame sos de roșii
1 lingură de ulei de măsline
1 linguriță de oregano uscat
200 grame de mozzarella
200 grame de prosciutto cotto (șuncă fiartă sau crud-uscata)
200 grame ciuperci champignon proaspete
sare, piper, parmezan

Ingrediente rețetă Pizza prosciutto e funghi

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului vezi rețeta noastră de aluat de pizza napoletană.

Taie ciupercile felii subțiri, la fel mozzarella și șunca.

Întinde aluatul cu mâna într-o tavă. Stropește-l puțin cu ulei de măsline și unge-l cu sos de roșii.

Adaugă apoi celelalte ingrediente și condimente.

Se coace pizza pentru aproximativ 15 – 20 minute la o temperatură de 220 grade Celsius.

Sfaturi

Nu înghesui foarte multe ingrediente pe blatul de pizza.

Nu folosi sucitorul pentru a întinde alutatul. Folosește-te cu încredere de mâini pentru a face asta.

Poți înlocui sosul de roșii cu roșii tăiate cubulețe.

Recomandarea noastră

Ca și în multe alte cazuri,cantitatea de ingrediente pentru topping este orientativă așa că poți ajusta cu ușurință cantitatea fiecărui ingredient în funcție de gustul tău. Ține cont însă că o pizza italiană nu este niciodată plină de ingrediente.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.