[REȚETĂ] Pui cu portocale și tăiței cu unt și parmezan

0
80
Pui cu portocale și tăiței cu unt și parmezan
Preparare
20 minute
Gătire
35 minute
Dificultate
   
Nr. porții
2 x
Fel
Principal
Regiune
Italia

În mai puțin de o oră ai un fel principal absolut delicios. Rețeta de pui cu portocale și tăiței cu unt și parmezan se prepară ușor, iar rezultatul te va duce cu gândul la o vacanță în Milano. 

Încercând o rețetă de pollo piccata, am îndrăznit să înlocuim sucul de lămâie cu suc de portocale pentru un gust ușor mai dulce și un sos mai aromat. Rezultatul este pui cu portocale și tăiței cu unt și parmezan (Pollo all’arancia con vermicelli al burro e parmigiano) care a fost genial și de aceea am și decis să vi-l împărtășim.

Pui cu portocale și tăiței cu unt și parmezan

Ingrediente (pentru 2 porții):

Pentru Pollo all’arancia:
350 grame fâșii de piept de pui
2-3 linguri de făină
sare și piper
40g unt
ulei de măsline
sucul de la 1 portocală
1 pahar de vin alb sec (am folosit Gorgandin Traminer Aromatico)
1 lingură de capere

Pentru vermicelli al burro e parmigiano
200g tăieței cu ou
20g unt
2 linguri parmezan ras
cimbru

Mod de preparare

Fâșiile din piept de pui se asezonează după gust cu sare și piper, apoi se tăvălesc bine în făină. Se rumenesc apoi pe toate părțile într-o tigaie cu ulei și unt.

Se scoate puiul pe o farfurie, iar în tigaia rămasă pe foc se adaugă sucul de lămâie, vinul alb și caperele. Se amestecă și după 1-2 minute se adaugă din nou puiul pentru încă 5 minute.

Se scoate puiul și se așează pe o farfurie, se mai adaugă puțin unt și se mai lasă sosul pe foc pentru încă 2 minute.

Pui cu portocale și tăiței cu unt și parmezan

Între timp, se pregătesc tăiețeii. După fierbere – conform indicațiilor de pe ambalaj – se scurge aproape toată apa, păstrându-se doar 3-4 linguri din apa în care au fiert. Se pun tăiețeii într-un vas, se adaugă untul și parmezanul ras, se amestecă până la topirea integrală a untului.

Se mai adaugă cele 2-3 linguri din apa în care au fiert tăiețeii, iar la final se asezonează cu cimbru (sau oregano, dacă îl preferați).

Recomandarea noastră

O porție de pui cu portocale și tăiței cu unt și parmezan merge perfect cu un pahar de vin alb, același pe care l-ai folosit pentru prepararea sosului. Îți recomandăm să încerci un Traminer Aromartico de la Gorgandin.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.