[REȚETĂ] Pulpe de pui alla diavola

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.
Preparare
150 minute
Gătire
40 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Aperitiv
Regiune
Italia

Vrei ceva spicy & hot? Atunci trebuie neapărat să gătești această rețetă de pulpe de pui alla diavola.

Aceste pulpe de pui sunt foarte condimentate și iuți, dar și foarte delicioase. Merg perfect cu o băutură rece, de aceea sunt servite adesea la aperitivo.

La italieni „alla diavola” înseamnă picant. Iar aceste pulpe de pui nu fac excepție. Se prepară rapid și pot fi împărțite ușor între prieteni la o seară petrecută în familie. Și, în funcție de gustul fiecăruia, poți să te joci cu ardeiul iute pentru a le face mai mult, sau mai puțin picante.

Pulpe de pui alla diavola

Ingrediente (4-6 persoane):

1kg pulpe de pui (partea inferioară a pulpei)

Pentru marinadă:
3 linguri de ulei de măsline

½ linguriță de fulgi de chili
½ linguriță de piper negru
½ linguriță de piper alb
1 lingură de muștar (plus câteva boabe de muștar dacă ai la îndemână)
rozmarin
sucul unei lămâi
sare

Pulpe de pui alla diavola

Mod de preparare

Pune într-un bol pulpele de pui. Într-un alb bol, mai mic, prepară marinada. Amestecă toate ingredientele (uleiul de măsline, fulgii de chili, piperul, sucul de lămâie, rozmarinul și sarea) și apoi varsă marinada peste pulpele de pui. Acoperă-le bine cu marinada.

Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l în frigider pentru 1 sau 2 ore.

Când ești gata să le pregătești, preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Pune pulpele într-o tavă și lasă-le în cuptor pentru 30-40 de minute, întorcându-le 1 dată pentru a se pătrunde bine.

În final vor fi lipicioase și delicioase. Se servesc imediat!

Pulpe de pui alla diavola

Sfaturi

Dozează piperul și fulgii de chili în funcție de gusturile tale. Nu este nevoie să le faci pulpele extra picante, dacă tu nu le mănânci astfel. Și aripioarele de pui merg perfect marinate astfel.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img