150 minute
40 minute



4 x

Aperitiv
Italia
Vrei ceva spicy & hot? Atunci trebuie neapărat să gătești această rețetă de pulpe de pui alla diavola.
Aceste pulpe de pui sunt foarte condimentate și iuți, dar și foarte delicioase. Merg perfect cu o băutură rece, de aceea sunt servite adesea la aperitivo.
La italieni „alla diavola” înseamnă picant. Iar aceste pulpe de pui nu fac excepție. Se prepară rapid și pot fi împărțite ușor între prieteni la o seară petrecută în familie. Și, în funcție de gustul fiecăruia, poți să te joci cu ardeiul iute pentru a le face mai mult, sau mai puțin picante.
Ingrediente (4-6 persoane):
1kg pulpe de pui (partea inferioară a pulpei)
Pentru marinadă:
3 linguri de ulei de măsline
½ linguriță de fulgi de chili
½ linguriță de piper negru
½ linguriță de piper alb
1 lingură de muștar (plus câteva boabe de muștar dacă ai la îndemână)
rozmarin
sucul unei lămâi
sare
Mod de preparare
Pune într-un bol pulpele de pui. Într-un alb bol, mai mic, prepară marinada. Amestecă toate ingredientele (uleiul de măsline, fulgii de chili, piperul, sucul de lămâie, rozmarinul și sarea) și apoi varsă marinada peste pulpele de pui. Acoperă-le bine cu marinada.
Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l în frigider pentru 1 sau 2 ore.
Când ești gata să le pregătești, preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Pune pulpele într-o tavă și lasă-le în cuptor pentru 30-40 de minute, întorcându-le 1 dată pentru a se pătrunde bine.
În final vor fi lipicioase și delicioase. Se servesc imediat!
Sfaturi
Dozează piperul și fulgii de chili în funcție de gusturile tale. Nu este nevoie să le faci pulpele extra picante, dacă tu nu le mănânci astfel. Și aripioarele de pui merg perfect marinate astfel.