[REȚETĂ] Rigatoni cu salami și roșii cherry coapte

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.
Preparare
30 minute
Gătire
30 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Paste
Regiune
Italia

Rigatoni cu salami și roșii cherry coapte. O rețetă simplă, care se prepară rapid și fără să ai nevoie de foarte multe ingrediente. 

Ingrediente (pentru 4 porții):

20 de roșii cherry
75 ml ulei de măsline
sare, piper
2 căței de usturoi, tocați
¼ de pahar de măsline kalamata
¼ pahar de capere, tocate
¼ pahar de pătrunjel, tocat
500 grame de paste rigatoni
¼ pahar de parmezan ras
¼ pahar de vin roșu

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Pune roșiile într-o tavă, stropește-le cu ulei de măsline, sare și piper și lasă-le la copt timp de 8 minute. Scoate-le și lasă-le să se răcească.

Prăjește apoi într-o tigaie bucățile de salami în restul uleiului de măsline pe ambele părți timp de 30 de secunde. Scoate-le apoi din tigaie și lasă-le să se răcească

În aceeași tigaie adaugă apoi usturoiul și roșiile și ține-le pe foc aproximativ 3 minute.

Adaugă puțin vin și mai lasă pe foc încă 3 minute.

Adaugă apoi măslinele și caperele și mai ține tigaia pe foc încă 2 minute.

Adaugă apoi bucățile de salami și pătrunjelul.

Fierbe pastele conform indicațiilor de pe cutie. Scurge-le de apă și adaugă pastele în tigaia cu sosul. Amestecă ingredientele și servește-le cu parmezan ras.

Încearcă și rețeta: Linguine cu sos pesto făcute în casă

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img