15 minute
15 minute
4 x
Salată
Campania, Amalfi
O salată de paste cu ton este gustoasă, sățioasă și excelentă pentru o masă ușoară de vară. Și un motiv perfect să-ți inviți prietenii la masă.
O salată răcoritoare, de vară, pentru #pastalovers nu poate fi decât cu… paste! Am descoperit o rețetă delicioasă pentru o salată de paste cu totn, de inspirație amalfitană, în cadrul cinei italiene din cadrul evenimentului Food Experience For the love of wine de pe domeniul Drăgași și am decis să vi-o împărtășim și vouă.
Ingrediente
500g paste Fusilli Antonio di Vaio
250g porumb din conservă
2 conserve ton în ulei
1 ceapă roșie
1 cățel usturoi
Maioneză
Măsline negre
Ardei gras
Sucul de la 1 lămâie
Mod de preparare
Se pune apa la fiert, se adaugă pastele și se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj.
Între timp, se taie și se amestecă ceapa roșie, usturoiul, măslinele și ardeiul gras. Se adaugă porumbul și tonul (scurs de ulei). Se amestecă din nou și se pune sucul de lămâie.
Se adaugă și pastele fierte scurse, iar la final maioneza, după gust.
Salata de paste se servește cu fâșii de parmezan și microplante.
Tips & tricks
Puteți adăuga în salata de paste și alte legume, dacă îți plac: roșii cherry, castraveți, sau chiar felii de măr, pară sau avocado.
Este recomandat să folosești paste de dimensiuni mici, nu spaghete sau tagliatelle, pentru că se amestecă și se mănâncă mai ușor, dar în final, ține doar de gusturi.