[REȚETĂ] Sos de roșii pentru baza de pizza

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.
Preparare
15 minute
Gătire
15 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Sos
Regiune
Italia

Sosul de roșii pentru baza de pizza este extrem de important pentru gustul final. Așa că iată o rețetă gustoasă, ușor de preparat și care se poate păstra la frigider fără probleme.

Ingrediente

1 ceapă mare, tăiată mărunt
1 cățel de usturoi, tăiat mărunt
1 lingură ulei de măsline
400 grame roșii (se pot folosi și din conservă dacă nu sunt disponibile roșii proaspete)
2 linguri piure de roșii
sare
piper
1 frunză de dafin, tocată
oregano

Mod de preparare

Călește ceapa și usturoiul într-o tigaie cu uleiul de măsline timp de 10 minute, fără să fie prăjite.

Adaugă roșiile tocate și piureul de roșii împreună cu condimentele. Amestecă până când se omogenizează totul și lasă la fiert până când se îngroașă sosul.

Sosul se poate păstra fără probleme în frigider într-un borcan.

În afară de ceapă și usturoi poți să adaugi și alte legume (țelină, ardei, morcovi) după gust.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Articole Similare