15 minute
15 minute



4 x

Sos
Italia
Sosul de roșii pentru baza de pizza este extrem de important pentru gustul final. Așa că iată o rețetă gustoasă, ușor de preparat și care se poate păstra la frigider fără probleme.
Ingrediente
1 ceapă mare, tăiată mărunt
1 cățel de usturoi, tăiat mărunt
1 lingură ulei de măsline
400 grame roșii (se pot folosi și din conservă dacă nu sunt disponibile roșii proaspete)
2 linguri piure de roșii
sare
piper
1 frunză de dafin, tocată
oregano
Mod de preparare
Călește ceapa și usturoiul într-o tigaie cu uleiul de măsline timp de 10 minute, fără să fie prăjite.
Adaugă roșiile tocate și piureul de roșii împreună cu condimentele. Amestecă până când se omogenizează totul și lasă la fiert până când se îngroașă sosul.
Sosul se poate păstra fără probleme în frigider într-un borcan.
În afară de ceapă și usturoi poți să adaugi și alte legume (țelină, ardei, morcovi) după gust.