[REȚETĂ] Spaghete cu homar

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.
Preparare
120 minute
Gătire
30 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Regiune
Amalfi

Ingrediente:
500g spaghete,
zeamă de lămâie,
2 homari vii,
200ml ulei de măsline,
2 căței de usturoi,
un ardei iute,
200g roșii cherry,
100ml vin alb,
pătrunjel,
sare de mare,

Mod de preparare:
Pune homarii în congelator pentru 30 de minute înainte de fierbere. Într-o oală mare, adaugă apă și sare și pune la fiert.

Când apa fierbe, adaugă homarii și gătește-i pentru 7 minute. La final, oprește procesul de fierbere ținând homarii sub jet de apă rece pentru 5 minute.

Scoate carnea din cochilii și tai-o în bucățele numai bune pentru servit.

Fierbe pastele după cum îți plac, după care apucă-te de sos.

Adaugă ulei de măsline, usturoi, ardeiul iute, vinul și roșiile într-o tigaie mare și gătește până ce fierbe lichidul de pe fundul acesteia.

Adaugă mai apoi bucățelele de homar și gătește pentru încă un minut. Adaugă spaghetele și în jur de 100ml din apa în care acestea au fiert.

Pastele ar trebui să aibă fermitate atunci când muști din ele. Adaugă restul de ulei de măsline și pătrunjelul înainte de a lua mâncarea de pe foc.

Încearcă și rețeta: Peroni Carbonara

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Articole Similare