30 minute
30 minute
1 x
Paste
Italia
Spaghetti Bolognese: o rețetă clasică de paste, ușor și rapid de preparat, cu un gust absolut delicios.
Ingrediente:
50g de unt
2 linguri de ulei de măsline
50 g pancetta (sau bacon) tăiată cubulețe mici
1 ceapă mică tăiată cubulețe
1 morcov mic tăiat cubulețe
1 tulpină de țelină tăiată cubulețe
2 căței de usturoi zdrobiți
450 g carne tocată de vită
2 linguri de pastă de tomate
125 ml de vin alb
125 ml supă concentrată de vită (poți folosi și cub de vită)
75 ml smântână
sare și piper
350 g spaghetti
50 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se încălzesc într-o tigaie la temperatură medie untul și uleiul de măsline. Se adaugă pancetta, ceapa, morcovul, țelina și usturoiul. Se amestecă pe foc timp de 10 minute, până ce legumele se înmoaie și se rumenesc.
Se adaugă carnea de vită, pasta de tomate și vinul, și se lasă pe foc pentru încă 10 minute, amestecând din când în când.