[REȚETĂ] Zaleti (prăjiturele mălai, semințe de pin și stafide)

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.
Preparare
40 minute
Gătire
25 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Desert
Regiune
Veneto

Zaleti sunt niște prăjiturele mălai cu semințe de pin și stafide absolut delicioase și ușor de preparat.

Ingrediente (pentru 5 porții):

~340 g de mălai
1 kg de zahăr
~230 g de făină
~140 g de unt
85 g de stafide
~ 70g de semințe de pin
praf de copt
2 ouă
1 ceașcă de lapte, proaspăt
vanilie
pulpă de lămâie, rasă

 Mod de preparare

Originare din regiunea Veneto, Zaleti sunt niște prăjiturele trdiționale ce se consumă adesea alături de o sticlă de vin spumant – cum ar fi Prosecco della Valdobbiadene – care le subliniază aroma puternică.

Se combină făina cu drojdia și untul cu zahărul. Se adaugă apoi stafidele, după ce au fost ținute în apă caldă. Urmează apoi unele după altele semințele de pin, laptele, pulpa de lămâie rasă și vanilia.

Cu mâinile, fă din mixtură mici prăjiturele ovale cu o lungime de aproximativ 8 cm. Pune-le apoi pe o foaie de copt unsă cu un strat subțire de unt. Această tavă trebuie apoi băgată în cuptorul încins unde stă 20-25 de minute, în funcție de dimensiunile prăjituricilor.

Un fapt mai puțin cunoscut ține de originea numelui acestui desert. „Zaleti” se traduce ca „mici chestiuțe galbene” în dialectul regiunii Veneto.

Încearcă și rețeta: Mini tiramisu cu nutella

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img