Salată cu mozzarella și țelină

0
134
Salata cu mozzarella și țelină

O salată simplă și plină de arome, salata cu mozzarella și țelină se bazează pe bogăția brânzei din lapte de bivoliță.

Ingrediente (pentru 4 porții)

~200g de mozzarella din lapte de bivoliță
 ~200g de țelină albă
2 feniculi
4 linguri de ulei de măsline extra virgin
suc de lămâie și sare după gust

Mod de preparare

Mai inâi, se spală și se curăță feniculul și țelina, scoțându-se elementele nedorite (și centrul dur). Acestea se taie apoi julienne și se pun într-un bol de salată. Peste această combinație se pune mozzarella tăiată cubulețe.

Dressing-ul pentru salată se prepară, bineînțeles, într-un alt bol. Se emulsionează uleiul, sucul de lămâie și un dram de sare. Acest mix se adaugă peste fenicul, brânză și țelină și se servește la temperatura camerei.

Tips & tricks

Mozzarella are cel mai bun gust atunci când este proaspătă. În niciun caz nu se consumă la temperatura din figider. Pentru cea mai bună aromă îți recomandăm să o lași o jumătate de oră la temperatura camerei. 

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.