Salată de puntarelle cu anșoa

0
74
puntarelle cu ansoa
Preparare
5 minute
Gătire
5 minute
Dificultate
   
Nr. porții
2 x
Fel
Salată
Regiune
Sudul Italiei

Această rețetă simplă, dar elegantă, de salată de puntarelle cu anșoa îmbină deopotrivă texturi crocante și moi. Excelentă în zilele fierbinți de vară, această salată cu puntarelle și anșoa este o combinație de arome contrastante și uimitoare.

Puntarelle e un tip de salată înrudită cu cicoarea, ce își are originea cu multă vreme în urmă, în regiunea Romei. Nimeni nu știe exact cum și-a făcut apariția pe mesele italienilor, dar mulți susțin că era cunoscută și apreciată încă din timpurile Imperiului Roman.

Excelentă în salate, puntarelle sunt legume tipic italiene. Gustul ușor amărui al acestora se potrivește de minune cu alte ingrediente cu aromă intensă precum anșoa sau tonul proaspăt.

Tradițional, puntarelle se prepară cu un dressing cu anșoa pregătite în ulei extra virgin, dar rețeta poate fi îmbogățită și cu alte ingrediente savuroase.

Încearcă și rețeta pentru salată cu mozzarella și țelină

ingrediente salata puntarelle cu ansoa

Ingrediente:
400 gr puntarelle
4 fileuri de anșoa în ulei
Ulei extra virgin de măsline
Sare
Piper
Suc de lămâie

Mod de preparare

Taie puntarelle și spală-le bine. Asezonează-le cu suc de lămâie, sare și piper. Încălzește pe foc puțin ulei de măsline, apoi adaugă în acesta anșoa și amestecă-le în final cu salata.

Puntarelle este din păcate un ingredient sezonier, fiind disponibile doar vara. În această rețetă, puntarelle poate fi înlocuită cu succes cu baby spinach.

via Sanpellegrino

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.