Sauber Alfa Romeo își prezintă noile culori

0
73

Așa cum am anunțat, Alfa Romeo revine în Formula 1 după o pauză de mai bine de 30 de ani alături de Sauber iar astăzi am asistat la prezentarea piloților care vor alerga pentru echipă în 2018 și a unei posibile combinații de culori pentru anul viitor. 

Anunțul revenirii italienilor de la Alfa Romeo în Formula 1 ca parteneri tehnici dar și comerciali ai echipei lui Peter Sauber a creat mare vâlvă printre pasionații mărcii dar și ai competiției. Profitând de toată atenția mediatică, Alfa Romeo a organizat lansarea oficială a parteneriatului la doar câteva zile după ce acesta a fost oficializat în presă.

Evenimentul a avut loc la Milano unde au fost prezentați cei trei piloți pentru 2018 dar și un posibil livery pentru mașina de la anul. Astfel, a fost scos din obscuritate un monopost Sauber C32 din 2013 și îmbrăcat într-o combinație elegantă de roșu Alfa Romeo cu alb, cele două zone fiind delimitate de niște dungi albastre subțiri.

Citește și despre prima victorie a Scuderiei Ferrari

Schema de culori a fost prezentată în prezența celor doi piloți titulari din 2018: suedezul Marcus Ericsson care v-a continua alături de formație și pilotul Academiei Ferrari care a câștigat la pas Formula 2 în 2017, Charles Leclerc. În plus, pilotul al treilea va fi nimeni altul decât Antonio Giovinazzi care a mai testat atât pentru Sauber cât și pentru Ferrari.

Este bine cunoscut faptul că această înțelegere pe mulți ani transformă echipa Sauber într-un fel de grupare-junior a celor de la Ferrari, beneficiul pentru elvețieni fiind că vor primi, în sfârșit, motoare Ferrari de ultimă generație. Asta după ce, în ultimii ani, au alergat cu motoare Ferrari vechi de un an. Motoarele vor fi, probabil, cu brand-ul Alfa Romeo pe ele însă nu mai putem vorbi de o situație în care Alfa să fie propriu zis un motorist, cum a fost cazul în anii ’70-’80 când Autodelta construiau motoarele pentru monoposturi.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.