[REȚETĂ] Scoici Saint-Jaques cu chilli și usturoi

0
126
Scoici Saint-Jaques cu chilli și usturoi
Preparare
30 minute
Gătire
45 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Regiune
Amalfi

Chiar dacă sună pretențioasă, rețeta de Scoici Saint-Jaques cu chilli și usturoi se prepară ușor în orice bucătărie.

Ingrediente:
16 scoici Saint-Jaques în cochilie,
ulei de măsline,
175g unt sărat,
un ardei iute roșu curățat de semințe și tăiat mărunt,
2 căței de usturoi,
sare

Mod de preparare:
Pregătește scoicile întâi prin desprinderea parțială de cochilie. Dacă îți cumperi scoicile de la un magazin specializat, cere-i vânzătorului să te ajute. Curăță-le cu apă rece și uscă-le cu șervețele de bucătărie.

Asezonează scoicile cu puțină sare. Pune la încălzit o tigaie pe care ai tapetat-o cu ulei de măsline. Gătește scoicile pentru două minute, în cochilie, cu partea cu carnea în jos.

Scoate scoicile din tigaie și pune-le pe un platou pentru servire, cu partea cu carnea în sus. Adaugă untul, ardeiul iute și usturoiul în tigaia în care ai gătit scoicile și gătește pentru 3 minute sau până când untul dă în clocot. Toarnă sosul peste scoici și servește imediat, cu pâine prăjită.

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.