[REȚETĂ] Scoici Saint-Jaques cu chilli și usturoi

0
9
Scoici Saint-Jaques cu chilli și usturoi
Preparare
30 minute
Gătire
45 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Regiune
Amalfi

Ingrediente:
16 scoici Saint-Jaques în cochilie,
ulei de măsline,
175g unt sărat,
un ardei iute roșu curățat de semințe și tăiat mărunt,
2 căței de usturoi,
sare

Mod de preparare:
Pregătește scoicile întâi prin desprinderea parțială de cochilie. Dacă îți cumperi scoicile de la un magazin specializat, cere-i vânzătorului să te ajute. Curăță-le cu apă rece și uscă-le cu șervețele de bucătărie.

Asezonează scoicile cu puțină sare. Pune la încălzit o tigaie pe care ai tapetat-o cu ulei de măsline. Gătește scoicile pentru două minute, în cochilie, cu partea cu carnea în jos.

Scoate scoicile din tigaie și pune-le pe un platou pentru servire, cu partea cu carnea în sus. Adaugă untul, ardeiul iute și usturoiul în tigaia în care ai gătit scoicile și gătește pentru 3 minute sau până când untul dă în clocot. Toarnă sosul peste scoici și servește imediat, cu pâine prăjită.

Încearcă și rețeta: Lasagna la tigaie cu mazăre și praz

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.