30 minute
45 minute



4 x

Amalfi
Chiar dacă sună pretențioasă, rețeta de Scoici Saint-Jaques cu chilli și usturoi se prepară ușor în orice bucătărie.
Ingrediente:
16 scoici Saint-Jaques în cochilie,
ulei de măsline,
175g unt sărat,
un ardei iute roșu curățat de semințe și tăiat mărunt,
2 căței de usturoi,
sare
Mod de preparare:
Pregătește scoicile întâi prin desprinderea parțială de cochilie. Dacă îți cumperi scoicile de la un magazin specializat, cere-i vânzătorului să te ajute. Curăță-le cu apă rece și uscă-le cu șervețele de bucătărie.
Asezonează scoicile cu puțină sare. Pune la încălzit o tigaie pe care ai tapetat-o cu ulei de măsline. Gătește scoicile pentru două minute, în cochilie, cu partea cu carnea în jos.
Scoate scoicile din tigaie și pune-le pe un platou pentru servire, cu partea cu carnea în sus. Adaugă untul, ardeiul iute și usturoiul în tigaia în care ai gătit scoicile și gătește pentru 3 minute sau până când untul dă în clocot. Toarnă sosul peste scoici și servește imediat, cu pâine prăjită.