35 minute
20 minute



4 x

Paste
Calabria
O porție de paste este întotdeauna binevenită așa că îți recomandăm o rețetă pentru spaghete cu sos de roșii și ardei.
Ingrediente (pentru 4 porții):
450 g de spaghete
~300 g de roșii proaspete
2 ardei grași
2 căței de usturoi
~140g de Guanciale (sau bacon)
8 frunze de busuoic
6 g de brânză Pecorino rasă
30 g de ulei de măsline extra virgin
sare
Mod de preparare
Se taie Guanciale (sau baconul) în cubulețe. Se taie apoi gogoșarii și se scoate partea albă și semințele după care sunt spălați. După, aceștia trebuie tăiați și puși la fiert într-o oală cu apă clocotită 2 minute. Folosindu-te de un cuțit de decojit, taie un X la baza fiecărei roșii. Blanșează apoi într-o cratiță cu apă clocotită pentru 40 de secunde.
Introdu ulterior roșiile în apă rece pentru a le răci. Continuă prin a le decoji, scoate sâmburii și tăia în sferturi. Fă apoi un piure din roșiile tăiate și ardei cu un mixer sau alt robot de bucătărie. Apoi, deasupra unui foc mediu, încălzește o tigaie în care pune ulei.
Apoi, când s-a încins, adaugă usturoiul decojit și Guanciale (bacon). După ce ingredientele au căpătat o tentă aurie, adaugă piure-ul de roșii și ardei. După ce amestecul a stat astfel să se gătească 10 minute, adaugă și busuiocul. Astfel obții sosul pentru spaghete.
Între timp, prepară spaghetele într-o cratiță mare cu apă sărată clocotită. Aici trebuie să te ghidezi, ca și timp de fierbere, după instrucțiunile de pe ambalaj. După ce ai terminat, scurge spaghetele și adaugă sosul peste ele. Apoi rade Pecorino peste această combinație și servește-o imediat!