Stelvio Quadrifoglio, cel mai rapid SUV pe ‘Ring

0
25

Alfa Romeo continuă seria demonstrațiilor de forță cu linia Quadrifoglio, de această dată doborând recordul de pe Nurburgring de la clasa SUV cu modelul Stelvio Quadrifoglio.

După ce a făcut valuri în lumea auto cu al său pilot de teste echipat cu-n tricou cu mânecă scurtă, Alfa Romeo a revenit pe cei 20,8 km ai legendarului Nurburgring Nordschleife. Asul din mâneca a fost același pilot, Fabio Francia, însă acesta a avut de dansat pe “muchia dezastrului c-o altă creație a casei milaneze: Stelvio Quadrifoglio.

După scurgerea a 7 minute și 51,7 secunde, Francia a completat un tur al „Iadului Verde” pentru a transforma noua creație a peninsularilor dintr-un SUV rapid în cel mai rapid SUV pe circuitul din munții Eifel. Asta după ce Giulia Quadrifoglio a devenit cea mai rapidă berlină cu patru uși grație unei bucle completate în doar 7 minute și 32 de secunde.

Stelvio, denumit după un sinuos drum din Italia, a demonstrat astfel că se pricepe în viraje. Această abilitate vine din multiplele echipamente introduse de ingineri pe această platformă, cum ar fi tracțiunea Q4 integrală, Stelvio bucurându-se și de un balans egal de mase între punți. În plus, rigiditatea șasiului este de vârf iar materialele folosite, precum ar fi fibra de carbon în construcția transmisiei, ușurează mașina.

Întreg amalgamul de frumusețe latină și performanță de top nu ar fi complet fără un motor puternic iar V6-le twin-turbo de 2,9l răspunde acestei cerințe cu cei 510cp și 600nm. Stelvio Quadrifoglio se laudă totodată și cu cel mai bun raport cai putere/litru din clasa lui (175cp/l) – adică peste ceea ce pune pe masă un Cayenne, de exemplu.

Sursă: Alfa Romeo; Sursă foto: Motor Trend

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.