„Take Me (I’m Yours)”, o expoziție de grup inovatoare

0
50

Pirelli HangarBicocca aduce expoziția „Take Me (I’m Yours)”, o idee a lui Hans Ulrich Obrist și Christian Boltanski care a evoluat în 22 de ani într-un showcase de grup ce vrea să treacă peste convențiile legate de ce-ai voie să faci într-un muzeu.

Ai fost vreodată la o expoziție și ai văzut ceva acolo pe care l-ai fi putut lua acasă? După numele expoziției, „Take Me (I’m Yours)” oferă vizitatorilor această șansă între 31 octombrie și 14 ianuarie la Milano. Iar ăsta e doar vârful iceberg-ului căci Boltanski și Obrist au vrut să creeze un nou mod, complet hands-on, de a aprecia arta.

Cei ce vin s[ vadă „Take Me (I’m Yours)” vor putea să ia sau să interacționeze cu lucrările
Astfel, vizitatorii vor putea lua acasă – chiar și gratis – dintre miile de copii ale obiectelor de artă prezentate în expoziție. În plus, ei sunt invitați să schimbe activ modul în care arată expoziția, putând participa în reprezentații care nu implică neapărat obiecte. Toate acestea pentru a sublinia caracterul de imaterialitate al lumii care a pătruns adânc în artă și-n viața de zi cu zi.

Prezentată pentru prima dată în 1995 în Galeria Serpentine din Londra și, ulterior, în Paris, Copenhaga și New York, expoziția a pornit de la o simplă discuție între custodele Hans Ulrich Orbist și artistul Christian Boltanski. Aceștia s-au decis că trebuie schimbat modul în care vizitatorii apreciază o expoziție. Boltanski fusese, în 1993, în spatele unei expoziții care consta într-un teanc de haine vechi din care vizitatorii puteau să ia în pungi pe care scria „Dispersare”.

Vrei să iei o poză de pe panou sau să pui una de-a ta? În această expoziție se poate

La Milano, pe lângă „Dispersarea” lui Boltanski, alți 40 de artiști își vor așeza lucrările în mia de metrii pătrați pe care-o pune la dispoziție „hambarul” Pirelli HangarBicocca. În acest spațiu al schimbului, între vizitatori și expozanți, se vor sublinia și idei legate de aspectul lumii în care trăim – pe lângă un nou mod de a percepe arta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.