The Italian Job

0
91
Thierry Neuville - Raliul Sardiniei

Nu, nu este vorba de celebrul film de acțiune lansat inițial în 1969 și apoi, un remake, în 2003, cu Charlize Theron și Mark Wahlberg în rolurile principale. Dar cu siguranță va fi cel puțin la fel de spectaculos. În weekend este programat Raliul Sardiniei, etapa a șaptea din Campionatul Mondial de Raliuri.

O etapă din Campionatul Mondial de Raliuri poate fi un pretext foarte bun pentru un city-break, dar în Sardinia poți lega această etapă și cu o săptămână de concediu pe insula fabuloasă din Marea Mediteraneană.

parcul de service Raliul Sardiniei

Thierry Neuville, liderul clasamentului general, și Sebastien Ogier, campionul mondial en-titre, vor fi în rolurile principale pe macadamul din Sardinia, dar cu siguranță nu vor fi singurii care se vor lupta pentru victorie, colegii lor de la Hyundai, respectiv Ford, dar și cei de la Citroen si Toyota vor avea un cuvânt de spus.

Un alt motiv pentru care merită să urmărești Raliul Sardiniei este italianul, pardon românul, Simone Tempestini. Născut în Italia, Simone Tempestini are cetățenia română și nu a concurat decât pentru România de la începutul carierei sale. Are în palmares un titlu mondial în Junior WRC, câștigat anul trecut, iar asta i-a adus și o participare alături de echipa de uzină Citroen, cu un C3 R5, la câteva etape din mondial la categoria WRC2.

Raliul se va desfășura în perioada 7 – 10 iunie, joi seara fiind programată super speciala pe Ittiri Arena. Celelalte 19 probe speciale, cu o lungime de peste 300 de kilometri, sunt programate în partea de nord a Sardiniei, cartierul general fiind amplasat în orașul Alghero.

Dacă nu ai deja bagajele făcute pentru un weekend de vis în Sardinia, poți vedea în direct raliul pe Telekom Sport, sâmbătă, de la 9 dimineața, și duminică de la 10:30. În total, Telekom Sport va transmite în direct 4 probe speciale din Raliul Sardiniei, plus rezumatul cursei.

Citește și cu cât s-a vândut un Ferrari 250GTO din 1963…

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.